Whites86 napisał(a):tak pozatym czy juz czasem niewymieniales lamp w tych oprawach ?kojaze te kwiaty
z tego co wiem to sodówki wymienia się co 4-lata ,albo co ileś tam godz.
Whites86 napisał(a):tak pozatym czy juz czasem niewymieniales lamp w tych oprawach ?kojaze te kwiaty
Jorgus napisał(a):w mojej miejscowości a,dokładnie na mojej ul.nie świeci połowa OUR125,a jak już świecą ,to nie oświetlają drogi, tylko oświetlają komorę lampową![]()
a przy głównej drodze świeci co druga OUS250 z lampą NAV-E 250
oskard napisał(a):Co do OUR to powiem tak, byłem niedawno po zmroku na spacerze po parku Skaryszewskim w Warszawie, właśnie żeby sie nacieszyć tamtymi OUR, bo za rok ich nie będzie, i przyglądałem im się jak świecą, bo tyle sie tu mówi, że źle, no to poszedłem tam, gdzie są tylko one, i oprócz nich nic nie świeci. Więc tak, były takie, które miały klosz, nawet z muchami, i świeciły tak, że wszystko było widać na chodniku, a inne, czasem z czystymi, lub w ogóle bez klosza, a praktycznie świeciły tylko pod słupem. Wśród świecących ciemno, były i różowawe, a więc raczej nowsze LRFy, tu nie było reguły, były zielonkawe świecące dobrze, i różowe, były zielone nic nie dające, i różowe
Tak więc ja sądzę, że ich wydajność zależy od nowości lampy, i czasem od czystości klosza, choć, jak mówię, niektóre z brudnymi też świeciły dobrze, niektóre nawet tak, jakby miały zdjęty
DocBrown napisał(a):Świetlik chyba coś pomyliłeś![]()
Luny 400W nie mają popalonych kloszy, a 250tki mają ?
Troche to dziwne, bo skoro w 250W klosz sie jara, to w 400 powinno być gorzej
Michal napisał(a):DocBrown napisał(a):Świetlik chyba coś pomyliłeś![]()
Luny 400W nie mają popalonych kloszy, a 250tki mają ?
Troche to dziwne, bo skoro w 250W klosz sie jara, to w 400 powinno być gorzej
Świetlik ma rację,klosze w Lunach przypalają się najczęściej w wersjach 250W,oprawy do lamp 400W są większe.
Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość