ŚWIETLANA PRZYSZŁOŚĆ BEZ ŻARÓWEK
http://www.focus.pl/technika/zobacz/publikacje/swietlana-przyszlosc-bez-zarowek/nc/1/
Whites86 napisał(a):żaróweczka 1000W
qba napisał(a):Ja też mam żarówki candellux, ale 75w. Są wyoprodukowane w Chinach i jeszcze żadnej nie używałem. Kiedyś kupiłem matowe 75tki Neolux, to tez jedna padła od razu po wkręceniu. Ostatnio nabyłem 10pak matowych 60tek Apollo. Mają jednoskrętkę i oprzypominają stare Polasmpowskie żarówki. Z kolei w kauflandzie pojawiły sie żarówki w zielonych opakowaniach z napiswem jedynie Gluhlampe klar albo Gluhlampe Matt. Są nawet mocy 100 watt.
DocBrown napisał(a):qba napisał(a):Ja też mam żarówki candellux, ale 75w. Są wyoprodukowane w Chinach i jeszcze żadnej nie używałem. Kiedyś kupiłem matowe 75tki Neolux, to tez jedna padła od razu po wkręceniu. Ostatnio nabyłem 10pak matowych 60tek Apollo. Mają jednoskrętkę i oprzypominają stare Polasmpowskie żarówki. Z kolei w kauflandzie pojawiły sie żarówki w zielonych opakowaniach z napiswem jedynie Gluhlampe klar albo Gluhlampe Matt. Są nawet mocy 100 watt.
Zdecydowanie polecam omijać produkty Neoluxa szerokim łukiem![]()
Nigdy nie zapomne tego jak u babci w kuchni nowy Neolux 100W explodował
to i tak miał biedak szczęście, że go prąd nie popieścił, bo taka struga wody to niezły przewodnik prąduBartek napisał(a): .... mój kolega w podstawówce podczas kąpieli w wannie bawił sie pistoletem na wodę i pryskał nim na żarówkę, aż ta strzeliła i szkła na niego spadły.
Powrót do Żarówki tradycyjne i halogenowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość