Edziu napisał(a):Piękne zdjęcia Whitesdobrze że się tam wybrałeś, tych ORZ jest gdzieś koło 5, ale chyba tylko ta świeci, 10 lat temu swieciły trzy ,niestety to światło sodowe wszędzie wejdzie
, bo pare lat temu były tam OUR125 rtęciowe, klimat iście rtęciowy, a ORZ nieźle daje co
![]()
,tam jest chyba mix
. Kiedys najprawdopodobniej były one jedynym żródłem oświetlenia ulicy, bo te betoniaki które jeszcze tam stoją są z lat 80, tak się domyslam
hmm ja tam betoniaków niewidzialem zadnych
fakt ta ORZ mocno świeci ale wydaje mi sie ze ma LRFa 400W MiXf na stateczniku by świecil duzo slabiej
Edziu napisał(a):hmm ja tam betoniaków niewidzialem zadnych
chodziło mi o słupy linii napowietrznejfakt ta ORZ mocno świeci ale wydaje mi sie ze ma LRFa 400W MiXf na stateczniku by świecil duzo slabiej
Kiedyś widziałem jak to monstrum się rozpalało żarowym światłem, oryginalny statecznik tej lampy mógł już dawno wysiąść, i możliwe że ktoś zrobił obejście, raczej wątpie w to żeby komuś się chciało montować, większy statecznik, często ludzie idą na prościznę, i ładują MIXa, w takich przypadkach, ale miło mieć takie oświetlenie przed domem, dom obok mam rodzinę, i od nich właśnie nieźle widać tą lampędobrze ze miałeś szczęście trafić na nią jak świeciła
Whites86 napisał(a):...tąd widzialem tylko raz w zyciu świecącą ORZ 1 w Borównie koło skarszew ale na betoniaku, miala chyba nową rtęciówke no i wtedy naprawde zaskoczyl mnie rozsyl swiatla tej oprawy, chcialbym tez taką zobaczyc z WLSP
cieszyn napisał(a):Whites86 napisał(a):...tąd widzialem tylko raz w zyciu świecącą ORZ 1 w Borównie koło skarszew ale na betoniaku, miala chyba nową rtęciówke no i wtedy naprawde zaskoczyl mnie rozsyl swiatla tej oprawy, chcialbym tez taką zobaczyc z WLSP
No pięknie - czyli Królowa Klasyków ma świetny rozsył światła!
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości