Kwiaty opraw oświetleniowych

Sposoby oswietlenia ulic. Dyskusje na temat opraw i źródeł światła stosowanych w oswietleniu ulicznym

Re: Kwiaty opraw oświetleniowych

Postprzez Paweł » 1 listopada 2009, 21:12

Rewelacja :) Ten kwiat bardziej oświetla drzewa niż asfalt więc doszli do wniosku że piękniej będzie z rtęcią ;)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Edziu » 1 listopada 2009, 22:13

Edziu nieco wczesniej na jakims rondzie/skrzyzowaniu/ są 3 lub 4 kwiaty ze stradami z MH mozesz je sfocic??
ja niemialem jak sie tam zatrzymac...

Jasne :) jezeli Będe w Bydzi czemu nie ;) , ale mozesz mniej więcej nakreślic jakie to miejsce? wjazd do miasta, czy co z jakiej strony? Czy to sa kwiaty starego typu, czy nowsze?
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez Whites86 » 1 listopada 2009, 23:19

Edziu napisał(a):
Edziu nieco wczesniej na jakims rondzie/skrzyzowaniu/ są 3 lub 4 kwiaty ze stradami z MH mozesz je sfocic??
ja niemialem jak sie tam zatrzymac...

Jasne :) jezeli Będe w Bydzi czemu nie ;) , ale mozesz mniej więcej nakreślic jakie to miejsce? wjazd do miasta, czy co z jakiej strony? Czy to sa kwiaty starego typu, czy nowsze?

to są kwiaty z bardzo krutkimi wysiegnikami gdzie strady (okolo 6 sztuk) są przy samej głowicy kwiata, i jest to moze jakis max kilometr od tego rtęciowego kwiata z kwadratówkami
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Edziu » 1 listopada 2009, 23:26

Aha to już sie domyślam, o które kwiaty chodzi, wracałeś wtedy pewnie ze strony Poznania, to własciwie same centrum. Sfocileś równiez ten kwiat kwadratówek, widzę już niektóre rteciówki słabiej świecą, a zwłaszcza ta jedna, faktycznie strasznie zarośnięty, ja widziałem go ostatnio jak świecil kiedy nie było liści
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Edziu

Zdjęcia: 497

Postprzez mirror » 2 listopada 2009, 12:46

W Bydzi jest pełni kwadratówek. Inowrocław i Konin też są bogate w kwadratówki. Po prostu super klimaty.
Wielbicielka rtęci.
mirror

Zdjęcia: 134

Postprzez qba » 2 listopada 2009, 13:53

Nie sądziłem, że w wątku o kwiatach coś jeszcze mnie może zaskoczyć, a jednak. OUR 1000 na tego typu kwiecie z pierścieniem pierwszy raz widzę. Sądziłem, że występowały tylko na kwiatach z krótkimi wysięgnikami, jak w Wawie. OUR 125 to też rzadkość na kwiacie, chociaż przed laty widziałem takowy w Bobolicach 10x OUR 125. Rtęciowe kwadratówkli z Bydgoszczy wymiatają. Przypominają mi sie stare czasy, kiedy kwiaty kwadratówek świecviły w moim mieście i w wielu były LRFy, nawet nieraz caly kwiat. Nie rozumiem jaki był cel zamiany sodówek na rtęciówki w tym kwiecie, czy komuś zależało na barwie światła, bo kwiat ten jednak dość słabo świeci.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM"
- ułatwia prace wykonywane w domu
- nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku
- stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
qba

Zdjęcia: 1020

Postprzez mateusz » 3 listopada 2009, 20:59

kurcze ,ten kwiat z rtęciowymi kwadratówkami jest piękny...
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez OUKS340 » 4 listopada 2009, 00:09

Whites86 :arrow: piękne zdjęcia :o :o Coraz mniej mamy rtęciowych kwiatów.
OUKS340

Zdjęcia: 119

Postprzez mateusz » 4 listopada 2009, 14:45

Moe uda mi się sfocić rtęciowe kwiaty na 10 ORZ7/2 (sprzed olsztyńskiej Uranii) w nocy ,tylko nie wiem czy zdjęcia wyjdą i w sumie to nic szczególnego świecą po dwie-trzy oprawy na kwiecie ale ciemno nie jest .
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez Ziom8 » 5 listopada 2009, 18:06

Te kwiaty są piękne... :D
Też chce takie :twisted: ;)
Ziom8

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oświetlenie uliczne