KaszeL napisał(a): nie wiem czy zauważyliście w tym programie o oświetleniu ulicznym demonstrowali dwu-jarznikową rtęciówkę. Coś niesamowitego. Ciekawe czy weszły kiedykolwiek do produkcji.
KaszeL napisał(a):Sonda jest niesamowita, pamiętam że każdy odcinek oglądałem z rumieńcami. Chociaż teraz niewiele już z tego pamiętam. Od przedwczoraj obejrzałem kilkanaście odcinków na YTTa swoją drogą, nie wiem czy zauważyliście w tym programie o oświetleniu ulicznym demonstrowali dwu-jarznikową rtęciówkę. Coś niesamowitego. Ciekawe czy weszły kiedykolwiek do produkcji.
neon44 napisał(a):Michal napisał(a):Dzięki,Świetlik za wrzucenie tych odcinków.Pamiętam,są one chyba z 1986 roku,rewelacja,pamiętam jak oglądałem ten odcinek o oświetleniu ulicznym w telewizji z zapartym tchem i długopisem w ręku pisząc notatkiDodam -dla młodszych użytkowników forum,że Sonda to byl kultowy program popularno-naukowy PRL-u.Niestety prowadzący-Andrzej Kaminski i Zdzisław Kurek zginęli w wypadku samochodowym...
Też pamiętam ten odcinek. Jako 7-latek notatek nie robiłem, ale też patrzyłem z zapartym tchem. To był naprawdę wspaniały program, misja przez duże M, a teraz faszerują nas głupawymi serialami i tańcem na wodzie
PS Twórcami byli Zdzisław Kamiński i Andrzej Kurek
Michal napisał(a):neon44 napisał(a):Michal napisał(a):Dzięki,Świetlik za wrzucenie tych odcinków.Pamiętam,są one chyba z 1986 roku,rewelacja,pamiętam jak oglądałem ten odcinek o oświetleniu ulicznym w telewizji z zapartym tchem i długopisem w ręku pisząc notatkiDodam -dla młodszych użytkowników forum,że Sonda to byl kultowy program popularno-naukowy PRL-u.Niestety prowadzący-Andrzej Kaminski i Zdzisław Kurek zginęli w wypadku samochodowym...
Też pamiętam ten odcinek. Jako 7-latek notatek nie robiłem, ale też patrzyłem z zapartym tchem. To był naprawdę wspaniały program, misja przez duże M, a teraz faszerują nas głupawymi serialami i tańcem na wodzie
PS Twórcami byli Zdzisław Kamiński i Andrzej Kurek
Przepraszam,przekręciłem nazwiska,dzisiaj obejżałem ten odcinek ze trzy razy,po prostu rewelka,łezka się kręci w oku.Teraz możecie docenić zalety telewizji publicznej,na TVN czy Polsacie o takich programach mozna pomarzyć.Faszeruja nas jedynie głupawymi serialami i teleturniejami dla bezmózgiego i nie myslącego motlochu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości