[Warszawa] Aktualne oświetlenie stołecznych ulic

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Warszawa] Oświetlenie stołecznych ulic

Postprzez Paweł » 9 marca 2010, 23:35

Dzielnica Wesoła i spacer po osiedlach Zielona-Grzybowa oraz Groszówka. Oświetlenie jest tu w całości zmodernizowane ale nie oznaczało to zdemontowania wszystkich OUR125-1, ORZ-7 oraz ORZ 7-2 co wyjaśnią zdjęcia dlaczego ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez Paweł » 9 marca 2010, 23:39

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez leon0785 » 10 marca 2010, 07:43

Świetne zdjęcia jak zawsze łychy wypas szczególnie ta sodowa ciekawie wygląda :)
leon0785

Postprzez oskard » 11 marca 2010, 16:47

I to rozumiem :) . Wszędzie powinni tak modernizować, a nie wywalać na złom, przynajmniej w dzień fajnie wygląda, bo oprawy te same :) . ...A od sody już tylko kroczek do MH :) :D ;) . Przeróbka już jest, wystarczy tylko wkręcić ;)
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez amisiek » 11 marca 2010, 19:42

@Paweł - te oprawy tam są, jeszcze kilka poprzecznych ulic z rtęcią zostało. Jak będę jutro objeżdżał korek, to może jeszcze jakieś zdjęcia zrobię.
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez oskard » 11 marca 2010, 22:16

Byłem z miesiąc temu na Wiatracznej, którą zapamiętałem będąc tam chyba w 2005r. jako ulicę oświetloną ponad dziesięcioma ORZkami 1. No i poszedłem, byłem ciekaw czy świeca, se myśle, w dzień też można to oszacować :) Ale to co zobaczyłem nie pozostawia mi większych wątpliwości, że to już niemożliwe :| :(
Odcinek ten zaczyna się od skrzyżowania Wiatracznej za torami, z ul. Kozia Górka, i odchodzi lekko łukiem na zachód od tego skrzyżowania. pierwszy odcinek, za łukiem jest "oświetlony" słupami na których nie ma już opraw, i nie pamiętam, żeby 5 lat temu były:
Obrazek

Odcinek za zakrętem w prawo, wygląda nieco lepiej, ale na 12 słupów, tylko 4 oprawy są w miare całe (nie licząc dziur od rdzy), reszta w kawałkach, albo w ogóle brak :( Nawet linii żadnych już nie ma, więc uruchomienie ich już chyba nigdy nie nastąpi :cry: :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze jedna fotka, tym razem nie moja, a znaleziona na serwisie mapy google:
Obrazek
oskard

Postprzez amisiek » 11 marca 2010, 23:18

I tak pewnie jest to jedno z niewielu miejsc, gdzie można zobaczyć ORZ-1 w Warszawie, prawda?
Lubię dobre światło.
amisiek
Site Admin

Zdjęcia: 1887

Postprzez oskard » 11 marca 2010, 23:51

No, niestety :| Ale i tak jest ich o wiele więcej, niż przypuszczałem, co i rusz jakąś znajduję :) Jest ich sporo na zachodnich i wschodnich torowiskach dworca Zachodniego, a na południowej jego części stoją ze 4, 5 OUSFów :) . Jedna ORZ1 kryje się też przy Chodakowskiej, za Żupniczą, oświetla chyba już teren bazy MPO. To znaczy, "oświetla" bo nie świeci odkąd ją pamiętam, a zauważyłem ją będąc dzieckiem, chyba z 12, 14 lat temu :|
oskard

Postprzez leon0785 » 12 marca 2010, 08:25

oskard napisał(a):No, niestety :| Ale i tak jest ich o wiele więcej, niż przypuszczałem, co i rusz jakąś znajduję :) Jest ich sporo na zachodnich i wschodnich torowiskach dworca Zachodniego, a na południowej jego części stoją ze 4, 5 OUSFów :) . Jedna ORZ1 kryje się też przy Chodakowskiej, za Żupniczą, oświetla chyba już teren bazy MPO. To znaczy, "oświetla" bo nie świeci odkąd ją pamiętam, a zauważyłem ją będąc dzieckiem, chyba z 12, 14 lat temu :|

No to Oskardzie już wiesz jakie następne fotki będziesz musiał wykonać ta ORZ-1 i 5 sztuk OUSF-ów to smakowity kąsek chętnie bym je obejrzał :)
leon0785

Postprzez neon44 » 12 marca 2010, 10:28

świetny klimat z tą zapomnianą ulicą, ale te ORZ-1 to mogłeś porzybliżać bardziej ;)
Fanatyk opraw ulicznych

Zrobiłem już 5564 zdjęcia opraw oświetleniowych
neon44
Site Admin

Zdjęcia: 62

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie