Dlatego też nie likwiduj Twoich zdjęć jako załączników
NEON - litości,
nie ciągnijmy już tego wątku, prosiłem Cię o to na PW, wyjaśniałem dokładnie, to nie było z mojej strony działanie obliczone na szkodę, wiem, że piszesz to na wesoło (buźki

). Jest to m.in. skutek braku odpowiednich zapisów w Regulaminie tego forum, a ja wstawiając swego czasu zdjęcia wprost na Forum (jak się niektórym wydawało - w nadmiarze) nie przekraczałem żadnego zakazu, bo go nie było. Potem, gdy zostałem upomniany, w trosce o nieblokowanie dostępu do moich tak licznych, starszych już załączników postanowiłem odciążyć serwer z wielu podobnych do siebie moich zdjęć, no i tak to wyszło.
Napisz, czego Ci brakuje, odszukam i wyślę w wolnej chwili.
Sprawy techniczne, czyli to co wolno i nie wolno w kwestii ładowania zdjęć na naszym Forum powinny być u nas dawno uregulowane - a nie są.
Nie byłoby wtedy żadych problemów. Na dziś dyskusja w tej sprawie toczy się niemrawo i nic chyba jednoznacznie nie przyniesie. Tzn. nie liczę na to, że wszyscy jak jeden mąż opowiedzą się tylko za jakimś jednym rozwiązaniem. Będą zdania obszerne, ale też cząstkowe i wybiórczo traktujące temat. Vox populi nie będzie tu oznaczało: vox dei - a może się mylę?. JEst przecież wiele uwarunkowań technicznych (dzierżawa serwerów, parametry transmisji, koszty itp.), których wszyscy uzytkownicy nie znają, a które mogą pewne proponowane w tej dyskusji warianty uniemożliwiać po prostu. A skoro tak, to decyzję i tak podejmą odpowiedzialni za administrowanie Forum.
Ktoś spyta, a dlaczego nie zabieram głosu w tej dyskusji? - tu właśnie częściowo to wyjaśniam (dyskusja - owszem, ale jestem za rozwiązaniem arbitralnym), natomiast jakiś czas temu, zanim ta dyskusja zaistniała, przedstawiłem obszerne stanowisko w tej sprawie osobie mającej duży wpływ na kształt tego portalu. Moim zdaniem tu trzeba zdecydowanych rozwiązań osób odpowiedzialnych za administrowanie Forum.
Znam fora, gdzie niczego nie wolno ładować, a wszystko (foty, załączniki) pakuje się na inne serwery, a na forum daje tylko linki w różnych wariantach typu same linki, miniatury itp.
Tak jest prosto i jasno i jakoś takie fora latami działają, mało tego, ludzie z takich forum spotykają się i rozmawiają w terenie o swojej pasji. Minusem jest to, że na takie zewnętrzne sewery nie mamy wpływu i jeśli one kiedyś zanikną lub zaczną usuwać najstarsze nasze zdjęcia (tak!) to nam niewiele pozostanie.
Ideałem by było, gdybyśmy mogli postawić własny serwer zdjęciowy, tam walić foty, a na serwer forum kłaść tylko posty i "nasze" linki. To chyba jednak nierealne.
Wierzę, że i nasze forum będzie miało dobre rozwiązanie dot. ładowania fot tzn. takie, które będzie sprzyjało przejawianiu aktywności na forum, bo jeśli nowe rozwiązanie spowoduje, że na tym ucierpi płynność dyskusji, sprawne cytowanie i tzw. "wartki nurt życia Forum" to wiele osób może się do tego portalu zniechęcić (wliczając w to mnie). Już dziś widać, że jeśli ktoś wyraźnie nie wskaże postu, który komentuje, to są kłopoty z podtrzymaniem rozmowy na dany temat - sam chyba trafiłeś teraz na taki dylemat w wątku Zabrze
Oprócz samej korekty Regulaminu w kwestii wstawiania zdjęć, jest też wiele innych spraw, które można by usprawnić. Choćby sprawa wstawiania kilku załączników na raz - jeśli zostawicie możliwość wstawiania max. 5 zdjęć, to TRZEBA dać jako opcję wstawianie ich za jednym razem.
Coś niecoś tu już dawniej wiele razy zaproponowałem, także w kwestii GUI (jak to mówią: graficznego interfejsu użytkownika), jako że mam za sobą doświadczenie w pracy testera oprogramowania w firmie zagranicznej. Rozumiem, że wielu spraw nie przeskoczymy, ale coż, może idźmy choć małymi krokami do przodu, -ale idźmy ?
Na koniec chcę dodać, że mam wielki podziw i uznanie dla osób prowadzących i administrujących to forum. Zarówno za ich niezmierzony wkład pracy, kosztem czasu dla rodziny pewnie, ale też za ich wkład finansowy (tak!). Dlatego jestem daleki od formułowania postawy roszczeniowej, czyli zmian dla samych zmian, dlatego bardziej zależy mi na pochyleniu się z troską nad naszymi sprawami, które dla wielu z nas (jak mniemam) stały się prawdziwą pasją.
Będzie dobrze

- sorry za przydługą wypowiedź, jakoś mi tak samo wyszło