Modernizacja oświetlenia zewnętrznego-wymiana opraw

Dyskusje na temat modernizacji oraz konserwacji, a także budowy nowych linii oświetlenia zewnętrznego

Re: Modernizacja oświetlenia zewnętrznego-wymiana opraw

Postprzez elektryk » 27 lipca 2010, 12:17

Oby nie przejęła naszego oświetlenia firma prywatna ;) Gdy będę monterem, chcę mieć kontakt również z oświetleniem drogowym. Tu kieruję pytanie do pracowników energetyki. W listopadzie 2009 na mojej ulicy sprawdzali lampy ci sami monterzy co wczoraj wymieniali oprawy, czy to przypadek, bo monterzy przecież co tydzień zmieniają brygady, czy tych dwóch ludzi może być przydzielonych do eksploatacji oświetlenia :?: U nas nie ma oddzielnej spółki oświetleniowej, tak jak jest to w Poznaniu, wszystko wykonuje ZE.
Whites :arrow: jak wykminię jakąś kasę na jutro, to zajdę na Lubelską, może dadzą mi jakąś Stradę, ale wątpię, bo ze wszystkiego muszą się rozliczyć ;)
Elektromonter PE
elektryk

Zdjęcia: 1295

Postprzez Whites86 » 27 lipca 2010, 16:39

elektryk napisał(a):Oby nie przejęła naszego oświetlenia firma prywatna ;) Gdy będę monterem, chcę mieć kontakt również z oświetleniem drogowym. Tu kieruję pytanie do pracowników energetyki. W listopadzie 2009 na mojej ulicy sprawdzali lampy ci sami monterzy co wczoraj wymieniali oprawy, czy to przypadek, bo monterzy przecież co tydzień zmieniają brygady, czy tych dwóch ludzi może być przydzielonych do eksploatacji oświetlenia :?: U nas nie ma oddzielnej spółki oświetleniowej, tak jak jest to w Poznaniu, wszystko wykonuje ZE.
Whites :arrow: jak wykminię jakąś kasę na jutro, to zajdę na Lubelską, może dadzą mi jakąś Stradę, ale wątpię, bo ze wszystkiego muszą się rozliczyć ;)

taa to rozliczanie to jest tylko bajer dla ludzi ;) ja tez myslalem ze u nas sie rozliczają ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez elektryk » 27 lipca 2010, 17:56

To po co zabierają te Strady do zakładu, nie mogą rzucić pod słup :?: Tylko dławiki mogą porozbierać :mrgreen:
Elektromonter PE
elektryk

Postprzez OBp » 27 lipca 2010, 17:57

elektryk napisał(a):To po co zabierają te Strady do zakładu, nie mogą rzucić pod słup :?: Tylko dławiki mogą porozbierać :mrgreen:

Jeszcze jakiś "życzliwy" doniesie i będą mieli problem ;) A tak zawsze kilka groszy do kieszeni wpadnie :mrgreen:
Pozdrawiam
OBp

Zdjęcia: 666

Postprzez elektryk » 27 lipca 2010, 17:59

Chyba dam sobie spokój ;) Sami widzicie jakie te Strady są, a jak bym ją zabrał, pół miasta iść z oprawą :lol: Po drugie to strasznie leje, jeszcze nie jedną oprawę będę miał.
Elektromonter PE
elektryk

Postprzez OBp » 27 lipca 2010, 18:02

elektryk napisał(a):Chyba dam sobie spokój ;) Sami widzicie jakie te Strady są, a jak bym ją zabrał, pół miasta iść z oprawą :lol: Po drugie to strasznie leje, jeszcze nie jedną oprawę będę miał.

A ja ubrał bym się w jakąś kamizelke odblaskową i bocznymi drogami poniósł ;)
Pozdrawiam
OBp

Zdjęcia: 666

Postprzez elektryk » 27 lipca 2010, 18:05

Oj, nie chce mi się, wszystko w tych stradach zardzewiałe, iść pół miasta, a może akurat nie dadzą :? Na praktykach w ZE jak będę miał znajomości to załatwię jakąś oprawę ;)
Elektromonter PE
elektryk

Postprzez Whites86 » 27 lipca 2010, 18:12

elektryk napisał(a):Oj, nie chce mi się, wszystko w tych stradach zardzewiałe, iść pół miasta, a może akurat nie dadzą :? Na praktykach w ZE jak będę miał znajomości to załatwię jakąś oprawę ;)

wystarczy wziasc duzy wór najlepiej czarny od śmieci wsadzisz ją tam i niewidac co niesiesz ;)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez mateusz » 27 lipca 2010, 21:22

Elektryk- jak chcesz mieć pierwszą oprawę w kolekcji to nie przegap szansy... im bardziej zaniedbana oprawa tym większe wyzwanie i pózniej radość z odnowienia :D
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez elektryk » 28 lipca 2010, 08:23

Mateusz :arrow: obliczyłem, że jak na jeden dzień wymieniają ok. 10 opraw, to dziś popadnie na dwie Kwadratówki, które są wyjątkiem wśród strad :D Tyle, że cięższe, a do przejścia mam ok. 8 km.
Elektromonter PE
elektryk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego