Ostatnio z pociągu widziałem mnóstwo kwiatów. W Sławnie śą dziwacznie poodginane wysięgniki kwiatów na 3 i 4 OURW 2250, oraz półkwiaty takie jak w Słupsku. W Słupsku zaś widziałem kwiat na 10 lub 12 opraw, ale wysięgniki były nagie i tylko na jednym była łyżka. W Wejherowie są 10 ramienniki z OURW2250, chyba 10 szt, a dalej w tej samej linii 6 ramienniki ze stradami. Najwięcej było oczywiście w trójmieście. W Malborku na terenach PKP sa 10 ramienne kwiaty z OURW2250, w Działdowie widziałem piękne 10ramienniki z kwadratówkami, dokładnie takie jak były niegdyś w Toruniu. Były w dobrym stanie i możliwe, że czasami świecą. Identyczne kwuiaty stały na PKP w Ciechanowie. Po raz pierwszy miałem okazje zobaczyć na żywo kwiaty przy trasie Toruńskiej w Warszawie. Są wielkie, a słupy od nich nie są czarne, a bardzo ciemnozielone. Nie zrobiłem niestety zdjęć * (z wyjątkiem tych w Sławnie), bo akurat telefon mi padł.

Chyba woj. Pomorskie, Kujawsko Pomorskie i Mazowieckie są najbardziej bogate w duże kwiaty. Najmniej kwiatów występuje chyba w woj. Lubuskim.