[Warszawa] stare latarnie

Historia oświetlenia polskich miast i realizowane inwestycje oświetleniowe

Re: [Warszawa] stare latarnie

Postprzez cieszyn » 19 listopada 2007, 23:36

przez Paweł 20 listopada 2007, 00:25

Staszek ale o PGR pisał Przemek O pustym terenie miedzy Św.Wincentego a osiedlem Zacisze

Przemek, czy jeszcze na drogach należących do dzielnicy są jeszcze jakieś stare oprawy czy już wszędzie same sodowe? Ja takich się nie dopatrzyłem a na ulicach ZDM to i owszem wiemy ze są jak np. przy Radiowej.

- i przy Wrocławskiej też! No i są pojedyncze okazy OUR czy OURW nad drzwiami wejściowymi do całkiem dziś odnowionych bloków! - np. na Wrocławskiej
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 19 listopada 2007, 23:47

:)
Ja o Radiowej od gen.Kaliskiego do granicy miasta w okolicy Parku Leśnego Bemowo (jest obecnie przejezdna bo przez kilka tygodni była zamknięta naprawiana i wzmacniana po tym jak asfalt się zapadł - przyczyna: przy niej są mokradła i bagna :) ) są łyżki a na samej gen.kaliskiego w okolicy pętli "Stare Bemowo" i Wojskowej Akademii Technicznej są kwadratówki z mlecznymi kloszami :) Stare oprawy są też na pewno przy ul. H.Hubala-Dobrzańskiego na Grotach - też łyżki a może coś jeszcze :)
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez przemek » 20 listopada 2007, 19:53

Ja o Tobruk vel Pełczyńskiego pisałem - były tam kwiaty z OUR 1000, ale teraz stoją tam nowe bloki. Zostało trochę Strad...
przemek

Postprzez cieszyn » 20 listopada 2007, 21:01

przez przemek 20 listopada 2007, 20:53

Ja o Tobruk vel Pełczyńskiego pisałem - były tam kwiaty z OUR 1000, ale teraz stoją tam nowe bloki.

A kiedy tam ostatnio byłeś? Może być tak, że gdzieś na uboczu wisi sobie samotny OUR1000?
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez przemek » 21 listopada 2007, 21:46

Mieszkam niedaleko, więc jakiś tydzień temu.

Na uboczu na bank nie stoi, ale może gdzieś w jakimś zachowanym na tym terenie magazynie...? Nie mam pojęcia...
przemek

Postprzez przemek » 21 listopada 2007, 22:00

Kilka opraw OBg znajdziemy przy ul. Sierakowskiej w Izabelinie pod W-wą. Jedziemy al. 3-go Maja od strony Warszawy, skręcamy w Sierakowską i circae za ul. Krasińskiego po prawej ukryte w krzakach pojawią się OBg. Zachowały się, mimo instalacji nowych słupów i opraw w latach 80. Są oddalone od "nowych" latarń o jakieś dwa metry do tyłu. Jest ich kilka: 6 czy 7.
Ze dwie oprawy tego typu są też na ul. Chodkiewicza (skręcając z Sierakowskiej w lewo). Pzdr!
przemek

Postprzez cieszyn » 23 listopada 2007, 23:16

przemek napisał(a):Kilka opraw OBg znajdziemy przy ul. Sierakowskiej w Izabelinie pod W-wą. Jedziemy al. 3-go Maja od strony Warszawy, skręcamy w Sierakowską i circae za ul. Krasińskiego po prawej ukryte w krzakach pojawią się OBg. Zachowały się, mimo instalacji nowych słupów i opraw w latach 80. Są oddalone od "nowych" latarń o jakieś dwa metry do tyłu. Jest ich kilka: 6 czy 7.
Ze dwie oprawy tego typu są też na ul. Chodkiewicza (skręcając z Sierakowskiej w lewo). Pzdr!

Rozumiem, że żadnych fotek tych OBg z miejsc, które opisujesz, nie masz? :(

Dzięki za info! Jak coś nowego skojarzysz, daj znać!
Jestes kopalnią wiedzy, trzeba by to wszystko sprawdzić, popstrykać itd. (- tylko kiedy :?: :arrow: :shock: )
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez przemek » 24 listopada 2007, 14:59

Przyszła sobota?
przemek

Postprzez cieszyn » 24 listopada 2007, 15:17

przemek napisał(a):Przyszła sobota?

Jak już pisałem, wolałbym taką wyprawę zrobić na wiosnę, a teraz, może masz jakiś aparat Przemku i cykniesz coś z klasyków odnośnie ulic, o których piszesz? Chętnie tu byśmy je zobaczyli :)
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Postprzez przemek » 24 listopada 2007, 15:26

Nie chce mi się samemu zasuwać po całej Warszawie i województwie...
przemek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Miasta polskie