Wysokoprezny napisał(a):W Rybniku na Śląsku jest przeolbrzymia grupowa wymiana opraw ulicznych na sodowe- głównie Malagi małe i duże podobne do SGSów 101 i 102, ale z profilowanymi odbłyśnikami i regulacją kąta nachylenia oprawy na wysięgniku. Na wymianach zdjęto nie tylko rtęciowe oprawy, ale kwadratówki sodowe, Strady, także...12- letnie Malagi z mojego osiedla domków. Dlaczego również wymieniają oprawy Malaga i Leda?- odpowiedź może dać opisywana na forum, mająca nadejść surowa dyrektywa o oszczędności opraw oświetleniowych. Chodzi mi również o punkt dotyczący układów zasilania- te docelowo mają być w pełni elektroniczne. Wysuwam przypuszczenie, iż te Malagi nowiuśkie w Rybniku mają stateczniki już elektroniczne. Piszcie czy u Was w miastach i gminach też są takie "wymiany tysiąclecia"
cieszyn napisał(a):No po prostu R E W E L A C J A !!!![]()
![]()
Jadę tam i położę się w trawce pod tą świecącą łyżeczką aby zrelaksować się - chyba nie będzie tam tłumów z takim pomysłem ja mój po publikacji tego zdjęcia?![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości