[Mesko] OUR-125

Dyskusje na temat opraw oświetleniowych, które wykorzystują żarowe i wyładowcze źródła światła.

Re: [Mesko] OUR-125

Postprzez mateusz » 5 stycznia 2010, 21:11

OUR125 nie jest zła ,nawet na wysokim słupi ,a tu widzę - świeciły dość nisko...
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez oskard » 6 stycznia 2010, 00:06

Pewnie, ja świadkiem, że wiele razy se dawała rade nawet na szerokich ulicach, i wysokich słupach. Ale to nie jest oprawa kryzysowa, o nią trzeba dbać :!: Nie rdzewieje co prawda, ale o czystość w niej trzeba dbać bardziej niż w innych, ale o jej solidności nie można źle powiedzieć, trudno by ją było zniszczyć z wiatrówki ;) . Poza tym klasyk, to klasyk, i jak by nam sie nie podobał, trza go szanować, tym bardziej że pochodzi ze świetlanych czasów naszego rodzimego przemysłu, kiedy Polska była potęgą w wielu aspektach gospodarki. Nie to co teraz :|
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Whites86 » 6 stycznia 2010, 14:00

ja bym ja zmodernizowal na jakas strade :P lub jakis inny klasyk 8-)
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez mateusz » 6 stycznia 2010, 14:23

oskard napisał(a):Pewnie, ja świadkiem, że wiele razy se dawała rade nawet na szerokich ulicach, i wysokich słupach. Ale to nie jest oprawa kryzysowa, o nią trzeba dbać :!: Nie rdzewieje co prawda, ale o czystość w niej trzeba dbać bardziej niż w innych, ale o jej solidności nie można źle powiedzieć, trudno by ją było zniszczyć z wiatrówki ;) . Poza tym klasyk, to klasyk, i jak by nam sie nie podobał, trza go szanować, tym bardziej że pochodzi ze świetlanych czasów naszego rodzimego przemysłu, kiedy Polska była potęgą w wielu aspektach gospodarki. Nie to co teraz :|

Tak ,wtedy pod względem opraw (i nie tylko) byliśmy samowystarczalni...
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez oskard » 6 stycznia 2010, 18:31

Whites, strada to jeszcze nie klasyk ;) Ja jak bym miał w ogóle OURa na coś wymienić (choć nie widze powodu :mrgreen: ), to tylko na trumne, albo łyżke, OURW też wchodzi w gre, ale jeżeli słup jest na prawdę wysoki, i ulica duża, bo montowanie OURW zwłaszcza dwulampowej na małej uliczce, i nisko, to troche rozrzutność :roll:
oskard

Postprzez Whites86 » 6 stycznia 2010, 19:07

oskard napisał(a):Whites, strada to jeszcze nie klasyk ;) Ja jak bym miał w ogóle OURa na coś wymienić (choć nie widze powodu :mrgreen: ), to tylko na trumne, albo łyżke, OURW też wchodzi w gre, ale jeżeli słup jest na prawdę wysoki, i ulica duża, bo montowanie OURW zwłaszcza dwulampowej na małej uliczce, i nisko, to troche rozrzutność :roll:

przeciez ja niepisalem ze strada to klasyk :P
Whites86

Postprzez oskard » 7 stycznia 2010, 00:10

Napisałeś "strada lub jakiś inny klasyk". Czyli albo strada, albo inny klasyk, co wskazuje, że strade też wliczasz do naszego kanonu klasyków ;) ...no ja to tak odebrałem :mrgreen: Gdybyś napisał "stradę lub jakiegoś klasyka", jasne by było, o co chodzi :)
oskard

Postprzez Whites86 » 7 stycznia 2010, 12:47

oskard napisał(a):Napisałeś "strada lub jakiś inny klasyk". Czyli albo strada, albo inny klasyk, co wskazuje, że strade też wliczasz do naszego kanonu klasyków ;) ...no ja to tak odebrałem :mrgreen: Gdybyś napisał "stradę lub jakiegoś klasyka", jasne by było, o co chodzi :)

źle to interpretujesz ;)fakt moglem to inaczej ując ale napisalem "strade albo jakis inny klasyk" czyli chodzilo mi o jakas inna oprawe niz strade ale klasyczną ;)
Whites86

Postprzez oskard » 7 stycznia 2010, 23:05

OK, ja zbyt dosłownie to zdanie odczytałem ;) :) Słowo "inny" odebrałem jako innego klasyka oprócz strady... a, nie ważne, zdarza sie :) Trocha offtopa żeśmy zrobili :? ...
oskard

Postprzez leon0785 » 9 stycznia 2010, 11:35

Nocą

Obrazek
leon0785

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze