Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Dyskusja na tematy dowolne

Re: Aktualna pogoda w waszym regionie oraz jej skutki

Postprzez JeD » 26 lipca 2012, 20:03

lumix26 napisał(a):Teraz mam 26 st na zewnątrz - w pokoju 28.5 st i jak tu spać normalnie :evil:

Masz klimatyzator lub Wentylator Stojący lub Biurkowy ?
Ostatnio edytowano 26 lipca 2012, 20:04 przez JeD, łącznie edytowano 1 raz
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode
JeD

Zdjęcia: 776

Postprzez lumix26 » 26 lipca 2012, 20:06

XXXJeDXXXX napisał(a):
lumix26 napisał(a):Teraz mam 26 st na zewnątrz - w pokoju 28.5 st i jak tu spać normalnie :evil:

Masz klimatyzator lub Wentylator Stojący lub Biurkowy ?

Nic nie mam - w samych gaciach śpię i żrą mnie komary :evil:
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez Lampka » 27 lipca 2012, 21:00

Ciekawa, jaka w tym roku będzie jesień ;) W zeszłym długo było ciepło, nawet już późniejszą jesienią :P

Ja ostatnio jechałem w nocy przez sam środek nawałnicy :D Świetne widoki były. Błyskało, jakby ktoś włączył wielki stroboskop, non stop było jasno, poza tym przeszła gwałtowna ulewa z gradem (może i oberwanie chmury nawet, bo jak jechałem, to było tyle wody, że ledwo dało się przejechać). Przetoczyło się to kawałek drogi za Tarnowskimi Górami (jak się jedzie na Herby) i poszło w stronę Częstochowy.
A wszystko zaczęło się od niewinnego błysku daleko na horyzoncie, który zobaczyłem, jadąc (jeszcze kawał drogi wcześniej) drogą od strony Krzepic w stronę Kłobucka :mrgreen:
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Lampka

Zdjęcia: 14

Postprzez MRP200 » 27 lipca 2012, 21:17

Nie jesteś sam, ja mam identyczną sytuację, na którą praktycznie rady nie ma.
MRP200
Moderator

Zdjęcia: 639

Postprzez lampawls » 27 lipca 2012, 22:24

MRP200 napisał(a):

Nie jesteś sam, ja mam identyczną sytuację, na którą praktycznie rady nie ma.

Ja mam na to sprawdzony sposób-Jest to ręcznik namoczony w zimnej wodzie.Stosuję to od czasu pierwszej fali upałów i to mi wystarcza :) Ale radzę spróbować tego.
A jeśli chodzi o pogode,to dzisiaj było 31 st. i jest bardzo sucho-tak,że zaczynają schnąć nawet krzaki i mniejsze drzewa :evil:
Powróciłem na lighting-gallery.pl
lampawls

Zdjęcia: 591

Postprzez Luk » 28 lipca 2012, 11:22

Dziś w sobotę będzie apogeum upałów - już teraz o godzinie 12:00 u mnie w Gliwicach jest 30 stopni, a podobno we Wrocławiu już są 33 stopnie...
ostatecznie po południu w niektórych rejonach Polski może być 35 stopni.
A poza tym po raz pierwszy od około 20 dni ponownie włączyłem wentylator bo już nie idzie wytrzymać. U mnie w pokoju teraz jest 27 stopni.

Ciekawe o czym będziemy w tym temacie zimą pisać... chyba o tym, kto, jak długo i na jaką moc ma włączony kaloryfer/grzejnik ;)
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez MRP200 » 28 lipca 2012, 21:17

Wielkopolska podobnie, za dnia ponad 40 st. w słońcu. Powietrze stało, praktycznie nie było czym oddychać. Po 18-tej zerwała się burza z ulewą, którą poprzedziła wichura. Po 22 burza jeszcze w okolicy pogrzmiewa, ale na dworze zrobiło się całkiem przyjemnie, tym bardziej, że deszcz przestał padać.
MRP200
Moderator

Postprzez Luk » 28 lipca 2012, 21:27

MRP200 napisał(a):Wielkopolska podobnie, za dnia ponad 40 st. w słońcu. Powietrze stało, praktycznie nie było czym oddychać. Po 18-tej zerwała się burza z ulewą, którą poprzedziła wichura. Po 22 burza jeszcze w okolicy pogrzmiewa, ale na dworze zrobiło się całkiem przyjemnie, tym bardziej, że deszcz przestał padać.

Nie ma czegoś takiego jak temperatura w Słońcu. Temperaturę mierzy się w cieniu ;)
Ostatecznie dziś u mnie w Gliwicach były 33 stopnie. Jednym z najcieplejszych miast był Wrocław, gdzie były 34 stopnie. Lokalnie w niektórych miejscowościach było do 35 stopni.
Pozdrawiam, Łukasz
Luk

Zdjęcia: 765

Postprzez lumix26 » 28 lipca 2012, 21:48

W dzień było gorąco 31 st pod wieczór ochłodziło się trochę zrobił się wiatr lecz bez burzy i deszczu
Oto co pokazuje mój termometr teraz
zielony na zewnątrz
czerwony w moim pokoju :evil: - mimo że mam pootwierane okna nić się nie chce wychłodzić - dlaczego słońce mam od rana do wieczora a ściany są wręcz ciepłe
Obrazek
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągniecie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
lumix26

Zdjęcia: 3827

Postprzez MRP200 » 28 lipca 2012, 22:20

Luk napisał(a):
MRP200 napisał(a):Wielkopolska podobnie, za dnia ponad 40 st. w słońcu. Powietrze stało, praktycznie nie było czym oddychać. Po 18-tej zerwała się burza z ulewą, którą poprzedziła wichura. Po 22 burza jeszcze w okolicy pogrzmiewa, ale na dworze zrobiło się całkiem przyjemnie, tym bardziej, że deszcz przestał padać.

Nie ma czegoś takiego jak temperatura w Słońcu. Temperaturę mierzy się w cieniu ;)
Ostatecznie dziś u mnie w Gliwicach były 33 stopnie. Jednym z najcieplejszych miast był Wrocław, gdzie były 34 stopnie. Lokalnie w niektórych miejscowościach było do 35 stopni.

Widocznie nie miałeś jeszcze okazji pracować fizycznie w pełnym słońcu. Przepocone ubranie robocze wręcz klei się do ciała, a przy większym ruchy całe ubranie dosłownie ciągnie się po ciele, utrudniając wszelkie ruchy.
MRP200
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-Topic