kurcze,ja to mam jakiegoś pechowego tego radmor'a5102
parę dni temu jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności padły mi 4stroiki od radia.Z allegro kupiłem jeden stroik:

na próbę.Myślałem,że tak jak powiedział kolega OUKS,da się zdjąć tę nakładkę,niestety mi jak nazłość się to nie udawało.
poszedłem ciut bardziej na łatwiznę i zakupiłem z allegro płytkę programatora razem ze stroikami:
(ta po prawej)

jak się później okazało,nie pasują mi nie tyle co stroiki,co również cały ten moduł,tzn,ciut inne wymiary.
moduły ustawiłem obok siebie tak,by otwory montażowe znalazły się na tej samej wysokości:

jak zapewne widzicie,podobne,ale jednak nie pasuje
W moim module znajduje się taka jak by mała przekładnia:

która ułatwia szukanie stacji,niestety w tym kupnym już tego nie ma.
Kurcze,zależy mi by to grało,koledzy pomożecie?
Dodam,że w opisie aukcji było napisane,że pasuje do radmora 5102/T/TE.No niewiem,może to mój radmorek jest jakiś kombinowany
Właściwie to mam też jeszcze jeden problem.Mianowicie czasem po włączeniu radia w lewej przedniej kolumnie słychać "bum!"-takie dość ciężkie uderzenie jak by basem.Jak się to pojawi,to membrana wysuwa się o ok.3mm do przodu i dość głośno buczy.Z reguły to buczenie ustaje po ok.5ciu min. .Dałem już tego grajka do serwisu,gościu powymieniał kilka kondków,porobił jakieś tam pomiary i w teorii miało by być ok,niestety nie jest.Gościu przyznał się,że nie wie co może być nie tak.Dodam,że jak wystąpi to buczenie,to wskazówka od siły głosu(lewa)idzie prawie na całego w prawo,czyli na MAX'a