Elektroservice napisał(a):No to rozejrzyj się za T12, jeszcze można je zdobyć
slaweklampy napisał(a):Witam
Świetlówki trójpasmowe mają z założenia mieć wysoką skuteczność świetlną, którą można osiągnąć przez podniesienie temperatury luminoforu. Uzyskuje się to przez zmniejszenie powierzchni rury, a więc jej średnicy. Z tego względu świetlówki T5 mają jeszcze wyższą skuteczność świetlną przekraczającą niekiedy 100lm/W.
trojmiejski napisał(a):Tak, czasem można znaleźć w miejscach w których by się nie spodziewało, ja raz widziałem wystawione T12 na ulicy przy śmietniku, lecz niestety wszystkie były połamane.
Lampka napisał(a):trojmiejski napisał(a):Tak, czasem można znaleźć w miejscach w których by się nie spodziewało, ja raz widziałem wystawione T12 na ulicy przy śmietniku, lecz niestety wszystkie były połamane.
T12 można znaleźć do woli, głównie w pojemnikach na recykling i to nie zużyte, tylko zupełnie sprawne, a czasem zupełne nówki.
Nie rozumiem ludzi, którzy narzekają, że nie ma T12, nie można znaleźć, ubolewają nad ich brakiem, a przecież wystarczy tylko dobrze poszukać.
Powrót do Klasyczne oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości