Okresowa wymiana lamp

Dyskusje na temat modernizacji oraz konserwacji, a także budowy nowych linii oświetlenia zewnętrznego

Re: Okresowa wymiana lamp

Postprzez Jorgus » 29 września 2009, 08:26

Whites86 napisał(a):tak pozatym czy juz czasem niewymieniales lamp w tych oprawach ? ;) kojaze te kwiaty

z tego co wiem to sodówki wymienia się co 4-lata ,albo co ileś tam godz.
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 29 września 2009, 09:07

w tczewie chyba tego niepraktykują, mieszkam tu od urodzenia i nigdy w zyciu niewidzialem masowej wymiany źrodel na zadnej ulicy, wymieniaja dopiero jak juz padnie calkiem :?
I spojrzał Pan na to wszystko i poszedł w.... gdzieś tam
Whites86

Zdjęcia: 5404

Postprzez Jorgus » 29 września 2009, 09:53

w mojej miejscowości a,dokładnie na mojej ul.nie świeci połowa OUR125,a jak już świecą ,to nie oświetlają drogi, tylko oświetlają komorę lampową :(
a przy głównej drodze świeci co druga OUS250 z lampą NAV-E 250 :|
Jorgus

Zdjęcia: 0

Postprzez Whites86 » 29 września 2009, 10:27

Jorgus napisał(a):w mojej miejscowości a,dokładnie na mojej ul.nie świeci połowa OUR125,a jak już świecą ,to nie oświetlają drogi, tylko oświetlają komorę lampową :(
a przy głównej drodze świeci co druga OUS250 z lampą NAV-E 250 :|

z tymi OUR 125 to normalka
ta oprawa to porażka
Whites86

Postprzez swietlik » 29 września 2009, 16:21

Luny 400tki co coś okropnego... Ale przynajmniej nie mają wypalonych na wylot kloszy jak to się dzieje w oprawach 250W.
Zakład Energetyczny Poznań
Rejon Najwyższych Napięć
swietlik

Zdjęcia: 83

Postprzez DocBrown » 29 września 2009, 23:17

Świetlik chyba coś pomyliłeś :lol:
Luny 400W nie mają popalonych kloszy, a 250tki mają ?
Troche to dziwne, bo skoro w 250W klosz sie jara, to w 400 powinno być gorzej :twisted:
DocBrown

Postprzez oskard » 29 września 2009, 23:44

Co do OUR to powiem tak, byłem niedawno po zmroku na spacerze po parku Skaryszewskim w Warszawie, właśnie żeby sie nacieszyć tamtymi OUR, bo za rok ich nie będzie, i przyglądałem im się jak świecą, bo tyle sie tu mówi, że źle, no to poszedłem tam, gdzie są tylko one, i oprócz nich nic nie świeci. Więc tak, były takie, które miały klosz, nawet z muchami :D , i świeciły tak, że wszystko było widać na chodniku, a inne, czasem z czystymi, lub w ogóle bez klosza, a praktycznie świeciły tylko pod słupem. Wśród świecących ciemno, były i różowawe, a więc raczej nowsze LRFy, tu nie było reguły, były zielonkawe świecące dobrze, i różowe, były zielone nic nie dające, i różowe :| Tak więc ja sądzę, że ich wydajność zależy od nowości lampy, i czasem od czystości klosza, choć, jak mówię, niektóre z brudnymi też świeciły dobrze, niektóre nawet tak, jakby miały zdjęty ;)
oskard

Zdjęcia: 29

Postprzez Whites86 » 30 września 2009, 12:49

oskard napisał(a):Co do OUR to powiem tak, byłem niedawno po zmroku na spacerze po parku Skaryszewskim w Warszawie, właśnie żeby sie nacieszyć tamtymi OUR, bo za rok ich nie będzie, i przyglądałem im się jak świecą, bo tyle sie tu mówi, że źle, no to poszedłem tam, gdzie są tylko one, i oprócz nich nic nie świeci. Więc tak, były takie, które miały klosz, nawet z muchami :D , i świeciły tak, że wszystko było widać na chodniku, a inne, czasem z czystymi, lub w ogóle bez klosza, a praktycznie świeciły tylko pod słupem. Wśród świecących ciemno, były i różowawe, a więc raczej nowsze LRFy, tu nie było reguły, były zielonkawe świecące dobrze, i różowe, były zielone nic nie dające, i różowe :| Tak więc ja sądzę, że ich wydajność zależy od nowości lampy, i czasem od czystości klosza, choć, jak mówię, niektóre z brudnymi też świeciły dobrze, niektóre nawet tak, jakby miały zdjęty ;)

zadna our nieswieci dobrze ;) no chyba ze manaprawde noiwiusienka lampe i jest bez klosza, tez mam porownanie bo wiem gdzie takie swiecą, i bylo mi dane raz w takich wymieniać lampy
Whites86

Postprzez Michal » 30 września 2009, 18:02

DocBrown napisał(a):Świetlik chyba coś pomyliłeś :lol:
Troche to dziwne, bo skoro w 250W klosz sie jara, to w 400 powinno być gorzej :twisted:

Świetlik ma rację,klosze w Lunach przypalają się najczęściej w wersjach 250W,oprawy do lamp 400W są większe.
Michal

Zdjęcia: 323

Postprzez Whites86 » 30 września 2009, 19:26

Michal napisał(a):
DocBrown napisał(a):Świetlik chyba coś pomyliłeś :lol:

Świetlik ma rację,klosze w Lunach przypalają się najczęściej w wersjach 250W,oprawy do lamp 400W są większe.

i wszystko jasne, tak samo strada 400W jest duzo wieksza od 250W
Whites86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Konserwacja, modernizacja i budowa oświetlenia zewnętrznego