Włamanie na forum

Tutaj trafiają wszystkie zakończone dyskusje i zdezaktualizowane posty

Re: Włamanie na forum

Postprzez KaszeL » 19 grudnia 2007, 00:25

Cieszyn, jest dokładnie tak, jak powiedział Neon. Na razie zastanawiamy się nad karą - bo taka będzie, tylko jeszcze się nie dogadaliśmy jaka. Jak się dogadamy, na pewno napiszę w tej sprawie żeby nie ciągnąć tej niepotrzebnej przecież dyskusji.
Uwaga zły, zły admin. W razie problemów szukaj pomocy u dobrego -> neon44
KaszeL
Site Admin

Zdjęcia: 534

Postprzez DocBrown » 19 grudnia 2007, 14:44

Proszę was o zakończenie już tej przykrej sprawy i nie wchodzenie z tym na drogę oficjalną, jeśli nie wierzycie w to, że odejdę z tąd na zawsze i nigdy nie wrócę, to możecie zbanować mój adres IP, jest on stały, więc już na pewno nie będzie opcji że wrócę, pozatym nawet bez tego odejdę dobrowolnie i nie wrócę, proszę zakończmy już to, bo już sam stres jaki przeżywam teraz jest okrutną karą :cry:
DocBrown

Postprzez rtęciówka » 19 grudnia 2007, 23:19

Bez komentarza... :| Bodajże tydzień nie było mnie na Forum, a tu się już tyle stało :roll: Może wcześniej był bardziej stosowny moment na tego posta, ale wyrażę swoje zdanie na ten temat teraz:
Pisałeś, że jesteś pasjonatem oświetlenia i dlatego wracasz na forum, a my cię znów przyjęliśmy ciepło, bo wtedy nie każdy wiedział, że keleris to Ty...(chociaż mnie też snuły się po głowie domysły). Po twoich wcześniejszych wybrykach mogłeś od razu dostać bana, ale tak się nie stało. A Ty robisz takie "kawały"... Z punktu widzenia prawa to włamanie, traktowane tak, jak np. do sklepu w nocy... Ale nie o to chodzi, tylko o lojalność i szacunek do innych użytkowników. Bo przesłać komuś jego tajne hasło na gg to szczyt bezczelności :| A jakby się poczuli: mirek, elektryk, ORZ, czy mirror, gdyby akurat wtedy zalogowali się na forum i dowiedzieli się, że mają BAN-a... -bo ja bym się poczuł wyrzucony i zlekceważony :roll:
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Postprzez CDM » 20 grudnia 2007, 18:03

Przed chwilą dopiero się dowiedziałem o tej sprawie. Przykro mi to czytać. Osobiście cieszyłem się z powrotu DocBrowna, nie miałem też zielonego pojęcia, że keleris=DocBrown.. Taki włam mógł bezpowrotnie zniszczyć to forum, a tym samym wysiłek wielu ludzi :( Wszyscy spędzamy przy kompach wiele godzin, by nadać temu forum jakiś sensowny kształt, każdy w miarę swych możliwości i umiejętności stara się wnosić tu coś nowego, by z szerszym gronem podzielić się tym, co ma: fotkami, schematami, literaturą dotyczącą oświetlenia, wreszcie własnym doświadczeniem. Nigdzie indziej, jak sądzę, nie da się pogadać z tyloma pasjonatami oświetlenia. Czy wolno zniszczyć coś takiego??
Szczerze mówiąc, jestem zszokowany i niczego podobnego bym się nie spodziewał.. Całe szczęście, ze adminowie mieli rekę na pulsie. Strach pomyśleć co by było, gdyby ten sabotaż trwał nadal...Moglibyśmy się czasami już nigdy nie odnaleźć.
Niestety, Doc, ale to Ty sam ukręciłeś bat na siebie. Nawet, jeśli zostaniesz na forum, musisz pamiętać,że przez bardzo długi okres wszyscy będą Ci się bacznie i podejrzliwie przyglądać, taka jest ludzka natura. Myślę, że sam siebie dostatecznie ukarałeś, ja w każdym razie nigdy bym nie chciał być na Twoim miejscu. Wierzę,że żałujesz i ze być może nie myślałeś perspektywicznie dokonujac tego włamania. Mam nadzieję,że admini podejmą słuszną decyzje w Twojej sprawie.
Brak czasu....
CDM

Zdjęcia: 226

Postprzez mateusz » 20 grudnia 2007, 19:20

heh, keleris pisał w jednym temacie , w wysokopreżnych lampach wyładowczych ,że DocBrown to jego kolega :roll:
Pozdrawiam ,
mateusz

Zdjęcia: 544

Postprzez cieszyn » 30 grudnia 2007, 14:16

Nie zamierzam nikogo poganiać, tonie moja rola, jednak chyba coś przydługo czekamy na rozstrzygnięcie kwestii włamania i losów głównego winowajcy. :?: :?

Byłby już chyba czas, żeby zapoznać uczestników forum z tym, jakie są ostateczne decyzje adminów w tej sprawie?
Przeciąganie tego rozstrzygnięcia w czasie nikomu dobrze nie służy, a potencjalnym włamywaczom - raczej sprzyja ;) ;)
(chyba, że już wiadomo, tylko Forum o tym nie wie ;) )
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez Paweł » 30 grudnia 2007, 15:51

A no właśnie... Co tą karą :?: ;) ;) Tony zdjęć opraw na forum w ramach odpokutowania :?: ;) :mrgreen:
Pozdrawiam
Paweł

Zdjęcia: 944

Postprzez DocBrown » 30 grudnia 2007, 17:00

Fotek będzie więcej i więcej, myślę, że fotki wykonane kamerą video lepiej się wam podobają niż te, które robiłem fonem :)
DocBrown

Postprzez cieszyn » 30 grudnia 2007, 17:32

DocBrown napisał(a):Fotek będzie więcej i więcej, myślę, że fotki wykonane kamerą video lepiej się wam podobają niż te, które robiłem fonem :)

Doc, wyglądasz na zadowolonego (mnie też cieszy Twoja "nowa i poprawna" aktywność na Forum :P )

Czyżbyś wiedział coś o rozstrzygnięciu i decyzji w sprawie Twojej winy (bo co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości) - a my jeszcze tego nie wiemy ???
Liczyłem na upublicznienie tego werdyktu :| (o ile już jest ;) )

Na koniec - wybacz Doc - widzę kolejną Twoją niekonsekwencję: - sam pisałeś, że
więc już na pewno nie będzie opcji że wrócę, pozatym nawet bez tego odejdę dobrowolnie i nie wrócę, proszę zakończmy już to, bo już sam stres jaki przeżywam teraz jest okrutną karą
odchodzisz, a tak nie jest.
Mnie to cieszy, że nadal jesteś, ale tak się mogło stać tylko wtedy, gdybyś dostał od admina zgodę na pozostanie na Forum. A tego to nie wiemy, więc?

Już trochę zgłupiałem, o co tu chodzi :?:
Pzdr/
Staszek
cieszyn

Zdjęcia: 9

Postprzez rtęciówka » 30 grudnia 2007, 18:33

cieszyn napisał(a):
DocBrown napisał(a):Fotek będzie więcej i więcej, myślę, że fotki wykonane kamerą video lepiej się wam podobają niż te, które robiłem fonem :)

Doc, wyglądasz na zadowolonego (mnie też cieszy Twoja "nowa i poprawna" aktywność na Forum :P )

Czyżbyś wiedział coś o rozstrzygnięciu i decyzji w sprawie Twojej winy (bo co do tego nikt chyba nie ma wątpliwości) - a my jeszcze tego nie wiemy ???
Liczyłem na upublicznienie tego werdyktu :| (o ile już jest ;) )

Na koniec - wybacz Doc - widzę kolejną Twoją niekonsekwencję: - sam pisałeś, że
więc już na pewno nie będzie opcji że wrócę, pozatym nawet bez tego odejdę dobrowolnie i nie wrócę, proszę zakończmy już to, bo już sam stres jaki przeżywam teraz jest okrutną karą
odchodzisz, a tak nie jest.
Mnie to cieszy, że nadal jesteś, ale tak się mogło stać tylko wtedy, gdybyś dostał od admina zgodę na pozostanie na Forum. A tego to nie wiemy, więc?

Już trochę zgłupiałem, o co tu chodzi :?:

Oj, Cieszyn -nie wyganiajmy Doca z forum
...chyba, że tak zechce Neon lub KaszeL, a oni na razie się nie odzywają, więc czekamy na odpowiedź ;)
Pozdrawiam,
Kuba
rtęciówka

Zdjęcia: 498

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum