przez Edziu » 14 marca 2011, 19:16
te w korei zaskoczyły mnie, to chyba 10ramienniki, czesto szperam w google earth, ale z korei północnej zbyt dużo zdjęci nie ma, a te kwiaty są w jakimś dużym mieście zapewne jest to fenian, z tego miasta zbyt dużo zdjęć nie ma, ale śliczne kwiatuszki, jeżeli chodzi o Rumunię, póki co nie spotkałem tam takich dużych kwiatów, choć 5 ramienniki niejednoktotnie czy potrójne, choć poszukiwań jeszcze nie zakończyłem, z kolei w miastach rosyjskich czy ukraińskich są często do oświetlania ulic używane takie słupy z 4rema oprawami dwoma na dużych wysięgnikach pod nimi zamontowane dwie znacznie niżej, na krótszych wysięgnikach, służące chyba za doświetlenie, czy można by to zaliczyć do kwiatów? W Berlinie tej części wschodniej także trafiło sie trochę kwiatów, nawet oświetlone ulice w ich długości kwiatami. Ale z kolei muszę wam powiedzieć, że jeżeli chodzi o Bułgarie, i oglądając sofie, można żec wręcz że jest to kwiatowe miasto, kilka skrzyżowań oświetlonych kwiatami 8 ramiennymi, jak też trafiłem tam 2 dośc długie ulice kilkukilometrowe odcinki oświetlone samymi kwiatami, jak i jedną dość długą ulice w całości oświetloną kwiatami 6ramiennymi, jest też w tym mieście dużo 8ramienników, oraz przed dworcem głównym są oponiaki podobne do tych w Częstochowie
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...