OBp napisał(a):Ja używam takiego halogena 70W w kuchni i jest on na pewno lepszy od kompaktówNiestety mają wadę: pobór prądu
I właśnie to dyskwalifikuje wszelakie żarowe źródła światła. Masakryczna prądożerność.
OBp napisał(a):Ja używam takiego halogena 70W w kuchni i jest on na pewno lepszy od kompaktówNiestety mają wadę: pobór prądu
DocBrown napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, akurat jak dla mnie żarowe źródła światła nie mają prawa bytu.
A jak ktoś chce natychmiastowy start to można zastosować diody LED, drogie rozwiązanie, ale niezawodne sprawniejsze od żarówek.
DocBrown napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, akurat jak dla mnie żarowe źródła światła nie mają prawa bytu.
A jak ktoś chce natychmiastowy start to można zastosować diody LED, drogie rozwiązanie, ale niezawodne sprawniejsze od żarówek.
MRP200 napisał(a):DocBrown napisał(a):Każdy ma swoje zdanie, akurat jak dla mnie żarowe źródła światła nie mają prawa bytu.
I tu się mylisz. Czytałem ostatnio specyfikację oświetlenia na terenie lotniskowej straży pożarnej. Naświetlacze halogenowe. Bo w razie alarmu natychmiast musi być jasno. Co do opraw LED słyszałem przypadki, ze takie oprawy są zawodne na mrozie poniżej minus 20. A taki mróz to na polskie warunki, szczególnie niedawno, żadna rewelacja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości