Whites, mogę dać namiary, może się dogadacie Mam namierzoną jeszcze taką jedną łychę, która nie świeci i raczej świecić nie będzie (bo obok stoi słup z oprawą sodową, świecący na tę samą uliczkę). Pozostaje pytanie czy ktoś chce organizować demontaż - proszę info na PW, dam znać z kim trzeba pogadać. Myślę, że się da zrobić, ta oprawa nie świeci co najmniej od 8 lat.
Łyżki z Wrocławia, każda sprawna, mają regularnie wymieniane lampy. Takich opraw, jak i innych klasyków we Wrocławiu jest jescze sporo, większość oświetla drogi osiedlowe, głównie na terenie typowych blokowisk.
Sorki, że zdjęcia nie są najlepszej jakości, lecz była straszna szarówa na dworze, jak to często tą porą roku bywa.
Świetne jest takie oświetlenie, widzę, że są tam nawet 400tki - to musi niezle dawać w nocy. U nas też było pełno takich widoków, ale już coraz mniej...
W Lublinie wszystkie klasyki wytępili i zmodernizowali je na Ledy/OUSd lub Strady. Mogli się wstrzymać z ich wymianą aby potem założyć jakieś lepsze oprawy od Led.