Re: [Warszawa] stare latarnie
przez Paweł 7 grudnia 2007, 22:43
W dzielnicy Bemowo na osiedlu Groty przy ul. Henryka Hubala-Dobrzańskiego (ulica graniczna z miejscowością Blizne Jasińskiego w gminie Stare Babice) cały czas świecą łyżki Mimo że w tym roku cała ulica została wyremontowana, pozostawiono oświetlenie rtęciowe.
mirror napisał(a):cieszyn napisał(a):No, to wrzucam te najnowsze wykopaliska
Dyskutujcie, piszcie, co to znalazłem za oprawę???
Nie wygląda mi na samoróbkę, zbyt profesjonalnie wykonana.
PRzeróbka łyżek też moim zdaniem to nie to. Mnie się ta oprawa podoba!
No i ten klosz!!! Co to za wynalazek? Ma w dolnej części raster rozpraszający, czy co?
Tak na czucha, to mi się to kojarzy z czeskim stylem - czy to jest czeska oprawa, może tak, może nie?
Mam zdjęcia z takich placów, gdzie wyburzono stare fabryki itp. Czeka tam na ratunek sporo ciekawych opraw, pokażę Wam to w wolnej chwili
Mam pytanie. Otóż widziałam takie oprawy na fotkach pokazujących oprawy w Ameryce. Ktoś zamieszczał link do strony na lighting.pl i na wysięgnikach były równolegle odstawały takie druciki (wyglądało to jak szkielet ryby). Czy to była ozdoba?
cieszyn napisał(a):No i bardzo dobrze! Niech RTĘĆ daje o sobie znać, kiedy tylko moze i jak długo tylko może, nie?
Fajne fotki, Paweł
cieszyn napisał(a):W niektórych dzielnicach już klasyków prawie nie ma
Dobrze powiedziałeś: PRAWIE nie ma
Kiedyś pisałem, ale nie mogę tego skojarzyć, to chyba jest jeszcze śródmieście, że widziałem Ożk czy coś podobnego na ścianie ceglanej dawnej gazowni, gdzieś w rejonie Kasprzaka czy równoległej, nie wiem, bo mnie wiózł wtedy taksówkarz i byłem zajęty jakimś gadaniem, a ta oprawa szybko się pokazała i znikła. W każdym razie niejedno miejsce nas może jeszcze zaskoczyć - i to nie tylko w Warszawie!
neon44 napisał(a):Dzięki Staszku za fotki i za poświęcenie że z auta cykasz latarnie w drodze do pracy :mrgreen:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości