(podkreślone na niebiesko)

A Twój błąd jest prosty,nie wiem czy pamiętasz,ale jakiś czas temu wypowiadałeś się,że sodówki o mocy 600 oraz 1000W są efektem kilku ostatnich lat pracy,nie wiem gdzie jest ten Twój post,ale jakoś tak się wypowiedziałeś

Jorgus napisał(a):no i jest skan,nie ma tu za dużo info.ale jest Tc(CRI)![]()
(podkreślone na niebiesko)
Jorgus napisał(a):A Twój błąd jest prosty,nie wiem czy pamiętasz,ale jakiś czas temu wypowiadałeś się,że sodówki o mocy 600 oraz 1000W są efektem kilku ostatnich lat pracy,nie wiem gdzie jest ten Twój post,ale jakoś tak się wypowiedziałeśProszę,byś poczytał to,co podkreśliłem na czerwono
Jorgus napisał(a):Ale kto wie,może kiedyś do oświetlenia szklarń stosowano również rtęciówki![]()
MRP200 napisał(a):Jorgus napisał(a):Ale kto wie,może kiedyś do oświetlenia szklarń stosowano również rtęciówki![]()
Stosowano. Będąc jeszcze w szkole podstawowej zimą codziennie obserwowałem z okna kuchni szklarnię oświetloną w nocy rtęciówkami i dziwiłem się po co to oświetlenie. Ale całkiem niedawno co widzę, ta sama szklarnia oświetlona w nocy rtęciówkami, jak przed 25 laty (tylko nie myślcie, że mi się to przyśniło, ponieważ owe ogrodnictwo nadal istnieje, a interes ma się całkiem dobrze).
Whites86 napisał(a):az dziwne ze nie zmodernizowano jek na sodówki, wlasnie w szklarniach sodowki sa najefektywniejsze jesli chodzi o naswietlanie roslin
Jorgus napisał(a):ps.jedna z tych lamp jest już SP
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości