Macie rację, to są inne oprawy. Teraz trochę nowości z tego miasta. Oto zdjęcia z dzielnicy Bór pucha bez klosza z kloszem też te oprawy już tu gościły Jest także duet z OZS
Teraz wracamy bliżej centrum Na ulicy Konarskiego wymieniono przy skrzyżowaniu oświetlenie, teraz jest tak i tak Wybudowane rondo będzie oświetlone kwiatem Krasińskiego oraz cała długość Armii Krajowej ma już zmodernizowane oświetlenie. Niestety soda. Świeci to nieźle, ulica jest ładnie oświetlona, nie mam zdjęcia nocnego, ale wieczorem na spacerze byłem Tutaj były Strady Taka ciekawostka - OURW2250 niedaleko skrzyżowania Krasińskiego-Piłsudskiego świeci dwiema lampami i naprawdę daje radę.
Te strady to były 250W. Trudno powiedzieć czy jest jaśniej czy ciemniej, na pewno jest równomiernie. Tutaj wielkiej różnicy nie ma, natomiast jest jaśniej na chodnikach, bo są dodatkowo doświetlone tymi kulami z rastrem. Na marginesie - widać różnicę w barwie, soda na ulicę ma światło bardziej w kierunku białego, z kolei ta na chodnik jest bardziej pomarańczowa (lampa o mniejszej mocy).
No po kiego grzyba wymienili te OUSy, czy naprawdę nie ma lepszych inwestycji do wykonania Ja rozumiem gdyby ta modernizacja miała na celu oszczędność energii, ale to jest już akurat przesada! Jeszcze większy pobór energii i jeszcze większe zanieczyszczenie światłem.
Remont ulicy Armii Krajowej zakończono. Oświetlenie jest w pełni zmodernizowane - tak to teraz wygląda: Rondo oświetlane kwiatem opraw Kwiat na wysokim słupie Za to tuż obok Armii Krajowej jest taki dom, przed którym stoi jedna z najlepszych polskich opraw klasycznych Widok w stronę skrzyżowania z Piłsudskiego. Czy muszę dodawać, że te kule są bez sensu? Wiszą tam takie oto oprawy, obsadzone sodą
Tymczasem boczne ulice od Armii Krajowej nadal są oświetlane klasykami Oczywiście niektóre inne zdjęcia (na przykład oświetlenie jednego parkingu), są już nieaktualne. Były tam trzy mega zardzewiałe trumienki i dwie równie zajezdżone łychy. Obecnie teren ten jest oświetlany naświetlaczem 400W, gdyż jest tu budowa lodowiska
Przejazd ze Skarżyska wrzucę na Youtube później, gdyż wypuszczanie filmu 720p przez łącze komórkowe to jest prawdziwy hardcore.
Świetna fotorelacja W żadnym mieście nie ma tylu pięknych OZS-70 Nowe oświetlenie: estetyczne słupy Art Metalu, oprawy Malagi akceptowalne ale po cholerę to dodatkowe doświetlenie chodnika skoro jest on koło jezdni, mało tego - to tandetne kule... To zupełnie niepotrzebne "ozdoby".
P.S. Co robią tutaj warszawskie słupki typu "Syrenka"