...Zdarzało się,że linia była skradziona
6 razy w ciągu miesiąca,aktualnie to 2-3 razy do mies. Wszystkiemu są winne te pier*&%#*% słupy ZN(akurat te są w krzakach/małym lasku),bo zawsze opędzlowują tylko te,EV'łek się nie chwytają.
Dodatkowo wpienia mnie to,że ta stacja zasila też trzy strzeżone przejazdy kolejowe oraz ich sygnalizację.Znak "rogatka uszkodzona"jest za każdym razem dawany,niestety kłopot komplikują dwa przejazdy,które mają elektrycznie opuszczane szlabany.Dochodzi do sytuacji,że szlabany są-do połowy opuszczone,całkowicie zamknięte lub w najlepszym przypadku całkowicie otwarte.Trzeci przejazd jest obsługiwany ręcznie przez dróżnika,czyli ten to akurat mniejszy problem.No teraz wyobraźcie sobie,że ul.na której mieszkam przypomina slalom,w który są wmieszane trzy przejazdy,dwa są zamknięte(brak zasilania),i musi dojechać karetka do pacjenta.Tutaj są "widełki"albo nosze,albo nadstawiać karę km,by próbować dojechać z drugiej strony... .
Policja za każdym razem jest na miejscu,coś tam notują... .Dowiedziałem się też od jednego ,niezbyt znanego pana VATTENFALL,że kilku złomiarzy zostało złapanych po kilka razy( w skupie złomu)ponoć dostali zarzuty,ale ich nie aresztują,bo niepracują(podobno jeden złomiarz ma w kolekcji 7 wyroków w zawieszeniu

)We wiosce gdzie mieszka babcia przez 4 lata na jednej z ulic nie było oświetlenia,oprawy były i są,nie świeciły bo była skradziona linia oświetleniowa...niewiem czemu aż tak zwlekano z tym rozwieszeniem

.Również w tej samej wiosce,tyle że na sąsiedniej ul.gdzie parę słupów ZN jest w krzakach "poznikały"oprawy,większość jaka znikła to OURW250/1,tutaj też przez dosć długi czas było ciemno...wisiały tylko same wysięgniki.W zeszłym roku dano nową linię izolowaną i stare strady OUR125...
Tak sobie teraz myślę,że to dzwonienie na 991 jest trochę bezsensowne,bo i tak pokradną...
Edit:
Dokumentacja żadna,ale fotka się przyda