Marek140 napisał(a):Jeśli w TUZie jest padnięty tyrystor to warto poszukać oryginalnego lub zamiennika
Whites86 napisał(a):Marek140 napisał(a):Jeśli w TUZie jest padnięty tyrystor to warto poszukać oryginalnego lub zamiennika
ja niestety niejestem dobry w takie klocki by to naprawic
amisiek napisał(a):.Widziałem takie właściwe TUZy na Allegro, były po 12zł sztuka, to te cykające. Pewnie facet wystawi ponownie, miał tego sporo.
OUKS340 napisał(a):Whites86 napisał(a):ja niestety niejestem dobry w takie klocki by to naprawic
Często palą się też rezystory 27om i 390om oraz przebija jeden z kądów. Whites przysyłaj go do mnie to pomogę
Marek140 napisał(a):Jorgus ma racje. Każdy powinien umieć wymienić pojedyncze części układy elektronicznego.Adam,nie mów ,że nie
umiesz wymienić rezystora czy konda, to wstyd i przestane cię lubić
Jorgus napisał(a): Troszkę się pomyliłeś,gościu sprzedawał te "małe"TUZ' y które były w polamp'owskich stradach,później w pierwszych Elgo' wskich.Adam potrzebuje tego "większego" TUZ a ,one były w kwadratówach,serii krótkiej,oraz OPH i w niektórych polamp'owskich Stradach.Tak,w pierwszych Stradach były montowane dwa rodzaje TUZ 'ów.Co do tego określenia "cykające" ,to masz rację,jednak prócz nich były jeszcze "brzęczące''-coś jak by...nerwowa mucha.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości