mirek napisał(a):Brakuje jeszcze świetlówki T12 o mocy 140W - TL-M RS 140W Philipsa.
KaszeL napisał(a):mirek napisał(a):Brakuje jeszcze świetlówki T12 o mocy 140W - TL-M RS 140W Philipsa.
Możesz coś więcej napisać o tej świetlówce? Nigdy się z taką nie spotkałem.
CDM napisał(a):Witajcie! Co do świetlówek liniowych, to warto jeszcze wspomnieć o rodzinie świetlówek miniaturowych (chyba andrzejlisek coś na ten temat zaczął) , czyli o 4, 6, 8 i 13W. używa się je nie tylko w przyczepach campingowych, uważam, stosuje się je też do innych rzeczy, m.in są niezłe do oswietlania blatów roboczych w kuchniach lub szlanych witrynek i gablotek, są dostępne w całej palecie barw przeznaczonych dla świetlówek,czyli od barwy 765 do 827. Przy temacie świetlówek warto jeszcze przypomnieć i ostnieniu swietlówek kołowych 22, 32 i 40W oraż o swietlówce 36W w wersji jednometrowej, czyli 36/1
qbott napisał(a):CDM napisał(a):Witajcie! Co do świetlówek liniowych, to warto jeszcze wspomnieć o rodzinie świetlówek miniaturowych (chyba andrzejlisek coś na ten temat zaczął) , czyli o 4, 6, 8 i 13W. używa się je nie tylko w przyczepach campingowych, uważam, stosuje się je też do innych rzeczy, m.in są niezłe do oswietlania blatów roboczych w kuchniach lub szlanych witrynek i gablotek, są dostępne w całej palecie barw przeznaczonych dla świetlówek,czyli od barwy 765 do 827. Przy temacie świetlówek warto jeszcze przypomnieć i ostnieniu swietlówek kołowych 22, 32 i 40W oraż o swietlówce 36W w wersji jednometrowej, czyli 36/1
Ja mam oprawę na suficie 6x8w i 6 swietlowek osram L 8W/930 LUMILUX DE LUXE warm white, w całym domu mam około 30 8-ek i kilka 13-ek
Powrót do Świetlówki liniowe i kompaktowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość