cieszyn napisał(a):Więc na deser - zapodam fotkę żyrandola, którego Ci życzyłem parę postów wczesniej:
Jest tu tych rurek chyba ze dwanaście
CDM napisał(a):To nie jest wątek na dyskusje o tym żyrandolu, ale nie wiem, czy ktoś zauważył,że jak kończą się te pojedyncze belki, to przy samych kołach widać ślady po oryginalnych oprawkach do świetlówek?? To te prostokąciki z otworkiem. Wygląda to tak, jakby ktoś poprzykręcał belki na istniejące oprawy, a może kiedyś z z obudowy wystawały tam tylko oprawki, a cały osprzęt był wewnątrz tej wielkiej oprawy?? W takim razie nie wiem jakie by to miały być wczesniej świetlówki, skoro belka 1X 36 jest krótsza od tamtego?? Chyba,że kiedyś w pionie były po dwie rury 20W, a na srodku między nimi był odstęp...co sadzicie??
KaszeL napisał(a):Zaraz nas pewnie Marcin wydzieli do odpowiedniego wątku![]()
cieszyn napisał(a):PS - widać, że jak się chce, to można - mówię o tym, że amisiek przenosząc ten wątek żyrandola z wątku "Życzenia.." tutaj, napisał dosłownie kilka wyrazów uzasadnienia! I tak trzymać, oby to się stało zasadą na forum.
Powrót do Klasyczne oprawy oświetleniowe wewnętrzne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości