Godo napisał(a):But the street now is under reconstruction, so this lantern will be removed soon

Whites86 napisał(a):i oby wisiała tam jak najdluzej
Zdejmą ją podczas przebudowania ulicy

Godo napisał(a):But the street now is under reconstruction, so this lantern will be removed soon
Whites86 napisał(a):i oby wisiała tam jak najdluzej
Marvin24 napisał(a):Czy jest to możliwe, aby producenci w b. ZSSR wzorowali się jednocześnie na naszych ORZ 6 i 7 oraz na łychach z NRD tworząc coś w rodzaju hybrydy?
Marvin24 napisał(a):Tak patrzę na fotkę kwiata z czterech RKU-01 w Wilne (s.33 forum) i wygląda mi to trochę tak, jakby ktoś zesztukował polskie i NRDowskie łychy. Nie byłem nigdy za naszą wschodnią granicą, toteż nasuwa mi się może naiwne pytanie. Czy jest to możliwe, aby producenci w b. ZSSR wzorowali się jednocześnie na naszych ORZ 6 i 7 oraz na łychach z NRD tworząc coś w rodzaju hybrydy?
Godo napisał(a):Marvin24 napisał(a):Tak patrzę na fotkę kwiata z czterech RKU-01 w Wilne (s.33 forum) i wygląda mi to trochę tak, jakby ktoś zesztukował polskie i NRDowskie łychy. Nie byłem nigdy za naszą wschodnią granicą, toteż nasuwa mi się może naiwne pytanie. Czy jest to możliwe, aby producenci w b. ZSSR wzorowali się jednocześnie na naszych ORZ 6 i 7 oraz na łychach z NRD tworząc coś w rodzaju hybrydy?
Yes, you are quite right, RKU-01 were produced between ~1975-1985 - not so long as polish ORZ-6,7 - from 60's till 90's:)
Marvin24 napisał(a):Godo napisał(a):Marvin24 napisał(a):Tak patrzę na fotkę kwiata z czterech RKU-01 w Wilne (s.33 forum) i wygląda mi to trochę tak, jakby ktoś zesztukował polskie i NRDowskie łychy. Nie byłem nigdy za naszą wschodnią granicą, toteż nasuwa mi się może naiwne pytanie. Czy jest to możliwe, aby producenci w b. ZSSR wzorowali się jednocześnie na naszych ORZ 6 i 7 oraz na łychach z NRD tworząc coś w rodzaju hybrydy?
Yes, you are quite right, RKU-01 were produced between ~1975-1985 - not so long as polish ORZ-6,7 - from 60's till 90's:)
They seem to resemble the East Germany street lamps as well.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość