Poniższe OURW zamieściłem już na wątku wrocławskim, jednakże wydaje mi się, że tu też warto je zamieścić, zwłaszcza, że dwulampowe OURW we Wrocławiu były niegdyś dominujące, zaś dziś - na skutek pogromu lat dziewięćdziesiątych - prawie nie występują. Jest to "zapomniana" część ulicy Białowieskiej - dojazd do nieistniejącego już Portu Popowice. Tu jedna latarnia opleciona przez gałęzie
Mam pytanko. Co to jest za typ dwulampowego OURW z większym wycięciem ? Przeglądając forum jakoś nie natrafiłem na żadne fotki z takimi oprawami. Pamiętam, że jeszcze na początku lat dziewięćdziesiątych często je zakładano na jako "wypełnienie" w miejsce starszych, zdezelowanych egzemplarzy. Zdarzało się nawet, że zakładano je całkiem od nowa. Poniżej fotki zrobione w Gdańsku na małej uliczce wyłożonej płytami - tuż obok Marynarki Polskiej blisko Nowego Portu:
Dzięki za info. To teraz porcja fotek z tego samego miejsca w Gdańsku. Nie wiadomo ile czasu jeszcze postoją, bo niedaleko właśnie powstał stadion na Euro 2012 i pewnie zabiorą się za tereny wokół stadionu.