Tak właśnie chcę zrobić z tą oprawą czyli ją zamienić. Zamierzam kupić siostrze belkę lub oprawę świetlówkową na elektronice z nowymi świetlówkami T8 840 lub 865 (lubią zimne światło) i ją jej zamienie. Natomiast tą oprawę zamierzam odreustaurować. Ogólnie jest ona mimo swojego wieku w bardzo dobrym stanie, ale przydało by się jej pożądne mycie (jest głównie brudna i obsrana przez muchy) ewentualne będzie miała malowanko. Co do rur do niej to zamierzam znaleść gdzieś nową przynajmniej jedną rurę T12 by zachować tą oprawę oryginalnie. Jedna rura (PIŁA LF 765) jest sprawna i raczej jej koniec jeszcze nie nadchodzi, natomiast druga świetlówka już niestety jest martwa. Dziś byłem u siostry i próbowałem ją odpalić, zamieniłem też zapłonnik ale niestety już nawet skrętki się w niej nie żażą. Muszę pojeździć po sklepach i może gdzieś uda mi się kupić T12. U kolegi w elektrycznym już od dawna nie ma takich rur na stanie. W marketach budowlanych u mnie w mieście (Brico Marche, PSB Mrówka) też nie mają tych świetlówek. Muszę wybrać się do sąsiedniego miasta do Castoramy. Może tam będą bo niestety do "Liroya" mam daleko.
Już wkrótce powinienem mieć tą oprawę u siebie

Oto fotka, a dokładnie stępel tej zdechłej "mięsnej". Jest to chyba POLAM. Sorki za słabe fotki ale znów zapomniałem o cyfraku ;p

A to jeszcze stępelek działającej drugiej T12 PIŁA

Więc do tej oprawy niedługo wróce jak zaopatrze się w coś na zamiane

Życzcie mi szczęścia bym znalazł jeszcze gdzieś nową T12.