Marek140 napisał(a):Mój LRF 250 też nie odpalał bez tuza. Ale za drugim razem zjarał się drut doprowadzający prąd
nie ma czego żalowac tych lamp jest pelno

Marek140 napisał(a):Mój LRF 250 też nie odpalał bez tuza. Ale za drugim razem zjarał się drut doprowadzający prąd
Whites86 napisał(a):amisiek napisał(a):No tak, łuk okrężny poza jarznikiem bez problemu upali w cholere doprowadzenia. Częste to uszkodzenie?
tak to jest jak wystapi chwilowy zanik napięcia rtęciówka zgasnie a IDS ją przestrzeli i po lampiegorącej niestety nie da sie zapalic ponownie
Lampka napisał(a):Ta lampa jest chyba zupełnie do niczego, bo nie działa i nawet nie mignie. Jak próbowałem odpalać inne 250tki (normalnie zużyte) na TUZ, to tylko jedna świeciła słabo na różowo, reszta albo wcale, albo tak minimalnie. Testowałem je na dławiku z WLS 150w![]()
Zrobiłem też układ, gdzie sodówka 70w działa na stateczniku FL-4000 do świetlówek 40w i dzięki pewnemu niedociążeniu niektóre zużyte nie gasną
Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Ta lampa jest chyba zupełnie do niczego, bo nie działa i nawet nie mignie. Jak próbowałem odpalać inne 250tki (normalnie zużyte) na TUZ, to tylko jedna świeciła słabo na różowo, reszta albo wcale, albo tak minimalnie. Testowałem je na dławiku z WLS 150w![]()
Zrobiłem też układ, gdzie sodówka 70w działa na stateczniku FL-4000 do świetlówek 40w i dzięki pewnemu niedociążeniu niektóre zużyte nie gasną
mimo ze takim dlawiku nie gasną to i tak sie do niczego nie nadają
Lampka napisał(a):Whites86 napisał(a):Lampka napisał(a):Ta lampa jest chyba zupełnie do niczego, bo nie działa i nawet nie mignie. Jak próbowałem odpalać inne 250tki (normalnie zużyte) na TUZ, to tylko jedna świeciła słabo na różowo, reszta albo wcale, albo tak minimalnie. Testowałem je na dławiku z WLS 150w![]()
mimo ze takim dlawiku nie gasną to i tak sie do niczego nie nadają
Nadają się - do eksperymentów
Powrót do Wysokoprężne lampy wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości