co powiecie na to ?

no to teraz chyba nie musze mowic co trzeba zrobic

trojmiejski napisał(a):Niesamowite odkrycie, brawo. Widzę pewną analogię, ORZ-3 to dwulampowa odmiana ORZ-2, oprawy na rtęciówki 250W, zatem ORZ-5 to dwulampowa odmiana ORZ-4 przeznaczonej do lamp 400W. ORZ-9 to zupełnie inny design bez odpowiednika jednolampowego, który analogicznie powinien być oznaczony jako ORZ-8 (a może jednak istniał, skoro mimo tajemniczości w końcu odkryto ORZ-5 to może ósemka też czeka na odkrycie).
cieszyn napisał(a):Super! Moje gratulacje, to rewelacyjne odkrycie!![]()
![]()
Wydawało się od dłuższego czasu, że to jakaś mityczna nieosiągalna oprawa z piątką na końcu nazwy, a tu proszę - jest!
Być może trudno ją "znaleźć" w terenie także i dlatego, że ma ten charakterystyczny otok, chyba plastikowy, więc jeśli gdzieś przetrwała, a miała by go rozbity, to już taki wygląd nas może zmylić i sugerować, że jest to np ORZ-3![]()
Coś mi dzwoni w głowie, że taką albo podobną oprawę ktoś tu pokazywał i zdaje się uznaliśmy ją za zagraniczniakaSorry, że nie pamiętam więcej szczegółów, być może się mylę, tak mnie ucieszyła ta "piątka"
![]()
PS - w jakiej książce znalazłeś tą stronę z ORZ5 ?
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości