neon44 napisał(a):Kto im to będzie kupować. Leda i Strada powinny byc już dawno wycofane z produkcji
Falcon napisał(a):neon44 napisał(a):Kto im to będzie kupować. Leda i Strada powinny byc już dawno wycofane z produkcji
Leda może nie wygląda pięknie (nawet w tej najnowszej "bardziej opływowej"wersji) ale uważam ją za dobrą oprawę, szczególnie w wersji szerokostrumieniowej. Do modernizacji oświetlenia przy niewielkich nakładach nadaje się według mnie bardzo dobrze.
Post przez neon44 » 12 lutego 2012, 20:03
Kto im to będzie kupować. Leda i Strada powinny byc już dawno wycofane z produkcji
DarekG napisał(a):Moje miasto jak zakłada jakieś oprawy nawet nowe to w 99% są to nowiuśkie Ledy lub Strady!!! Np. Ostatnio nowo wybudowane rondo i ku mojemu zdziwieniu staneły słupy z nowiuśkimi, błyszczącymy Ledami i Stradami!!!![]()
amisiek napisał(a):DarekG napisał(a):Moje miasto jak zakłada jakieś oprawy nawet nowe to w 99% są to nowiuśkie Ledy lub Strady!!! Np. Ostatnio nowo wybudowane rondo i ku mojemu zdziwieniu staneły słupy z nowiuśkimi, błyszczącymy Ledami i Stradami!!!![]()
Stosowanie Strad w nowych instalacjach to już blisko do kretynizmów projektowych. Są o wiele lepsze oprawy i to różnych producentów, każda z nich ma lepszą optykę niż Strada. Co do Ledy, to nie wiem jak to wygląda teraz, ale większość z nich miała problemy ze szczelnością - to co, tak trudno zrobić prawdziwe IP67? Gdy do tego dodać fatalną optykę szerokostrumieniowej ledy, to wychodzi porażka. Być może nowa wersja będzie lepsza, bo ma tłoczony odbłyśnik. Ot, taka dzisiejsza trumienka. Poważnie!
Powrót do Zewnętrzne oprawy żarowe i wyładowcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości