Sposobów jest mnóstwo - albo Allegro albo szukaj na jakiś targach staroci (u mnie są w każdą pierwszą niedzielę miesiąca - tam udało mi się dorwać ZK 120 gramofon Daniel (170zł po wymianie pasków i żarówek sensorów działa ma nawet igłę MF 104) amplituner Elizabeth (okazało się sprawny tylko tuner przestroić - za 20zł) i kolorofon C-333 również za 20zł. Można też zaglądać do komisów RTV po złomowiskach czasami pytać ludzi bo mają sprzęty i im to niepotrzebne (dostałem tak Zodiaka DSS-401 i Mister Hita). Czasami można coś też znaleźć na śmietniku bo ludzie wyrzucają - tak dorobiłem się Altusów 110 które wyremontowałem i zregenerowałem w nich głośniki. Zaś kiedyś w trawie znalazłem korektor FS-042 i MDS-440 (poszedł na części bo mechanika zdezelowana). Również nieraz organizuje się w miastach wystawki niepotrzebnych sprzętów i tam też ludzie znajdują ciekawe rzeczy.
Każdy lampiarz z forum wie Co zdejmować a co nie Co jest dobre a co złe Każdy lampiarz z forum wie
Każdy lampiarz w domu ma Stateczniki i TUZa Na oprawach tak się zna Wie jak lampa zaświeca
Właścicielem Detefonu jest nasz kolega Alek. Myślę, że przy odpowiednio długiej antenie coś dałoby się odebrać, niemniej dziś stacje AM na długich i średnich zaczynają wymierać.
niesamowite, widać ze egzemplarz bardzo zadbany, w pobliży jakiejś anteny np.pr1 na falach długich pewnością by zadziałało, tylko takie anteny coraz trudniej znaieźć
W poszukiwaniu miejsc gdzie występowały bądź występują duże kwiaty opraw oświetleniowych...
Dawno nic nie wrzucałem do tego wątku więc trzeba nadrobić zaległości Od tygodnia posiadam kolumny Tonsil, model: Zeus Disco (zdjęcia wrzucam do tego wątku ponieważ dawniej to była "Unitra-Tonsil"). Kolumny są nowe, prosto z Wrześni, "jeszcze ciepłe" .
Głośniki niskotonowe zostały pokryte specjalną farbą, która zmienia kolor w zależności od kąta patrzenia ! Na zdjęciu niestety tego nie widać ale głośniki te zmieniają się na 3 kolory; zielony, fioletowy, niebieski.
Kolekcjoner izolatorów i lamp :) GG: 227575 Pozdrawiam, Dawid.