amisiek napisał(a):Ognia!
proszę bardzo

amisiek napisał(a):Ognia!
maniek20080 napisał(a):Fajna lampka i filmik, gratulacje. Rozświecałeś do pełnej mocy?
W 4:15 minucie mam takie wrażenie jak by jakiś "dymek" unosił się wewnątrz jarznika, nie wiem może to przekłamanie aparatu...
Whites86 napisał(a):bo tak bylojakis dymek sie tam pojawił
maniek20080 napisał(a):Fajna lampka i filmik, gratulacje. Rozświecałeś do pełnej mocy?
W 4:15 minucie mam takie wrażenie jak by jakiś "dymek" unosił się wewnątrz jarznika, nie wiem może to przekłamanie aparatu...
litak1 napisał(a):maniek20080 napisał(a):Fajna lampka i filmik, gratulacje. Rozświecałeś do pełnej mocy?
Dymek pojawił się dlatego bo nie odparowały jodki do końca i podczas rozgrzewania cały czas parowały i redukowały się. W lampie rozgrzanej przy prądzie znamionowym ten proces jest już zatrzymany i nie ma takich niespodzianek typu rozbłyski czy dymienie, bo jest równowaga gazowa. Ta lampka pracowała na stateczniku 1000W więc jest mocno niedociążona
Whites86 napisał(a):az tak mocno niebyla bo ten statecznik daje znamionowy prąd pracy 15A
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości