Dobrze słyszeć, że jest w Lublinie tyle czynnych ORO, w Trójmieście te oprawy są rzadkim widokiem choć jak już się spotka to częściej bywa, że działa niż nie działa, a przynajmniej się podejrzewa, że działa.
To zmienia postać rzeczy, w Trójmieście w oświetleniu miejskim klasyków innych niż OURW (do tego usodowionych) się w praktyce nie spotyka, ale na osiedlach, zakładach przemysłowych, terenach prywatnych itp.. nadal można znaleźć sporo rtęci.
Chwała im za to że montują Seleniumy a nie Luny, mam tylko nadzieję że są 250W Famabud czy nowe oświetlenie na Głębokiej już działa czy jeszcze stoją stare słupy z OUSd i Stradami No i czy dalej w strone Czubów znika las słupów od 2007 roku czy jeszcze nie montują tam opraw na trakcyjniakach
Mi tam strad nie szkoda. Sellenium na pewno lepiej i równiej będzie świecić.
RACJONALNE OŚWIETLENIE MIESZKAŃ SPRZĘTEM OŚWIETLENIOWYM "POLAM" - ułatwia prace wykonywane w domu - nie powoduje olśnienia i zmęczenia wzroku - stwarza nastrój i warunki miłego wypoczynku
Elektryk, na Wileńskiej powinno świecić, bo tam już Strad nie ma, na Głębokiej nie wiem jak jest. Na Głębokiej świeci soda 250W, a na Wileńskiej - 150W, no chyba, że zdążyli zrobić jakieś poprawki, dlatego, że w specyfikacji na przykład nie było mowy o tym używanym czarnym słupie, przy skrzyżowaniu. W Stronę Czubów nic się nie dzieje. Polecam Ci to:http://bip.lublin.eu/bip/um/index.php?t=200&fid=2750