początkowo myślałem, że słupy i barierki będą jasno-siwe. Widziałem dzisiaj w al.Waszyngtona Strady 400w z nowymi kloszami, niektóre świeżo malowane Na jednym słupie przy rondzie Waszyngtona są 2 nowe OUS 40, a obok duet Furyo sodowych. W nocy pod nowymi Stradami jest jasno jak w dzień, a Furyo bardziej w tym miejscu oślepiają od Strad. Łatwo porównać, bo wiszą na sąsiednich słupach, Furyo tylko doświetlają pasy, ale i tak dają po oczach.
Byłem wczoraj na rondzie Waszyngtona, specjalnie obejrzeć te Strady. Nówki czterystawatowe to rzadkość. Mam nadzieję, że nie wiszą tymczasowo i zaraz znikną. Cichą nadzieją moją jest to, żeby np. Aleja Poniatowskiego została oświetlona tymi oprawami.
Na Al Poniatowskiego widziałbym Onyksa lub Iridium co najmniej 250W, tam musi być porządne światło, naprawdę! Czas Strady moim zdaniem przeminął, ta oprawa za bardzo świeci po oczach i nierównomiernie oświetla (po części winni są konserwatorzy, bo do Strad powinni wkręcać lampy eliptyczne powlekane a nie tubularne). Najlepsze byłoby światło białe ale pewnie skończy się na sodzie...