Luk napisał(a):Jak zwykle świetne zdjęcia robisz Paweł![]()
Przypomnij jeszcze raz, jak masz ustawiony aparat gdy robisz te nocne zdjęcia? Jeśli ustawiasz na ISO100 to te zdjęcia jak na takie ISO są nawet dosyć jasne. Chyba, że masz migawkę otwartą na 60 sekund...
Bo ja jak ustawiam w nocnych zdjęciach ISO100 to nawet przy naświetlaniu około 12 sekund zdjęcia są dość ciemne
Falcon napisał(a):Paweł - zdjęcie Centealnego jest po prostu doskonałe![]()
Te MH z niedawno zamocowanych Ambarów mają takie zimne światło czy to efekt balansu bieli? Wydaje mi się, że na poprzednich zdjęciach ich światło było bielsze (i jak dla mnie przyjemniejsze dla oka)?
Luk napisał(a):Jak zwykle świetne zdjęcia robisz Paweł![]()
Przypomnij jeszcze raz, jak masz ustawiony aparat gdy robisz te nocne zdjęcia? Jeśli ustawiasz na ISO100 to te zdjęcia jak na takie ISO są nawet dosyć jasne. Chyba, że masz migawkę otwartą na 60 sekund...
Bo ja jak ustawiam w nocnych zdjęciach ISO100 to nawet przy naświetlaniu około 12 sekund zdjęcia są dość ciemne
Patrząc na zdjęcia Pawła domyślam się, że ISO jest bardzo niskie (pewnie 64) bo szumów w ogóle nie widać. Niebo tez jest dość ciemne więc czas naświetlania nie jest strasznie długi, stawiam na sprawne operowanie przysłonąAle to takie moje zgadywanie
Zresztą cokolwiek by Paweł nie robił - jego zdjęcia są przepiękne
Paweł napisał(a): Dzięki ale do doskonałości daleko![]()
Paweł napisał(a):Tutaj porównanie z zdjęciem gdy zwiększyłem wartość przysłony zmieniając tryb ze światło żarowe na automat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości