Luk napisał(a):Ciekawe jakby musiała oświetlać drogę Strada ze zbielonym kloszem. Czy w ogóle by coś oświetlała...
Chyba nikt nie zrobił zdjęcia Strady ze zbielonym kloszem w akcji?
Marnie Łukaszu, są na ul.Dulębów w Nałęczowie z tyłu mojego domu zostały tylko 2 takie strady z takim kloszem, resztę kloszy zmieniono na nowe klosze szklane.
Tylko w tych dwóch zbielałych nie były zmieniane źródła światła od ich zawieszenia czyli od 1998 r. W aktualnym stanie świecą wydojonymi LRF-250 a klosze nie dość że są zbielałe ''białe'' to jeszcze brudne i to teraz zmieniają barwę na zżółkło-zbrązowiałe , Mam nadzieje że jeżeli będą zmieniać w nich źródło uda mi sie wydębić taki klosz żeby pokazać jak wygląda. Tak na koniec porównywałem ich strumień światła z innymi stradami our na tej ulicy i powiem jestem rozżalony, aż o 3 razy gorzej oświetlają ulice niż te którym zmieniono klosze na szklane. Strad z '' mlecznym '' kloszem na tej ulicy jest 30 % ze znajdujących się tam 6 opraw

.
P.S nie długo ich fotki tylko musi być piękna pogoda do tych strad , więc myślę że pod koniec lipca zrobię fotki

Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode