Nie, z ręki, samochód jechał autostradą. Korzystałem z bardzo jasnego obiektywu 50mm i ustawiłem wysoką czułość w aparacie. Potem trochę podciągnąłem w Picasie przed wystawieniem fotek, ale nie tak dużo.
Bardzo ciekawe zdjęcia i oświetlenie W Holandii chyba dominują produkty firmy Industria którą niedawno przejęła Grupa Indal. Szczególnie przeważają charakterystyczne parkowe oprawy Industrii. Podobnie jak w Wielkiej Brytanii mam wrażenie że Holandia też odchodzi od SOXów w miastach przy okazji modernizacji oświetlenia. Niektóre ostatnio częściej stosują produkty Grupy Schreder niż Philips.
To fakt, że nowe oprawy na lampy SOX widać głównie nad autostradami, także ma to sens. W miastach widać sporo Onyksów wygląda to tak, jakby nimi zastępowali oprawy SGS. Przynajmniej tak to jest na przedmieściach, które widziałem z okna samochodu.
Przewieszki na SON 250W, podłużne na wysięgnikach na SOX. A teraz trochę nowszych zdjęć:
Latarnia w dzielnicy czerwonych latarni W tle jeden z najstarszych domów publicznych w tym mieście Swoiste muzeum takiej działalności gospodarczej. Mnóstwo odwiedzających.
A tutaj trochę nowości, to jest oprawa ledowa. Muzeum zamknięte. Latarnia czynna.