Luk napisał(a):famabud napisał(a):W Lidlu swego czasu można było kupić belkę podobną do BN, tyle, że brzydszą.![]()
Przynajmniej jest nowocześniejsza
Whites86 napisał(a):Luk napisał(a):famabud napisał(a):W Lidlu swego czasu można było kupić belkę podobną do BN, tyle, że brzydszą.![]()
Przynajmniej jest nowocześniejsza
wykonana z gorszych materiałów, taniej i bardziej tandetniezastanawiałem się czy to kupic, ale jak rozpakowałem i zobaczyłem po paru minutach zrezygnowalem
Elektroservice napisał(a):Mało tego, jest tak beznadziejnie skonstruowana, że rur T12 nie da się w niej zainstalować.
DarekG napisał(a):Elektroservice napisał(a):Mało tego, jest tak beznadziejnie skonstruowana, że rur T12 nie da się w niej zainstalować.
No teraz to raczej producenci już nie będą w tych czasach konstruować opraw na przestarzałe grube świetlówki.
DarekG napisał(a):Ale u nas nie ma grubych rur które mają lepszą skuteczność świetlną oraz lepsze Ra! Pozatym wcale grubsze rury moim zdaniem nie są ładniejsze od T8! Wiadomo też mam sentyment do świetlówek T12 ale obecnie one do mnie nie przemawiają jeśli miałbym się nimi oświetlać. Dla mnie liczy się skuteczność świetlna i światło jakie daje dane źródło światła ale niestety w polsce już takich dobrych świetlówek T12 nie produkują jakie są w innych krajach np stanach zjednoczonych. Co do mrozu to wystarczy by oprawa miała klosz i też po pewnym czasie świetlówki T8 dają radę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość