U mnie w szkole też niektóre dzwonki brzęczały i tylko czasem dzwoniły. A jeden był taki, że jak zadzwonił, to trzeba było uszy zatykać. Pomijając oczywiście fakt, że miałem dość pomysłową klasę i raz wepchali jakąś chusteczkę tam, gdzie jest młoteczek w dzwonku, co skutecznie tłumiło jego odgłos
Kolekcjoner i poszukiwacz starych opraw i źródeł światła
Takie słupy zazwyczaj Tramwaje Warszawskie stawiają tymczasowo - przy okazji przebudowy ulicy bądź sieci. Słupy zazwyczaj są z odzysku, dlatego też wyglądają na sfatygowane.
cieszyn napisał(a):Niby nic takiego, normalny słup trzymający odciągi trakcji tramwajowej
Ale jak spojrzeć z bliska . . .
Ciekawe, skąd ten stelaż na chodniku ? Ale przydał się, jak widać
Już wyjaśniam, niedługo po zakupie kompakta zaczynał kompakt migotać i przygasać aż zgasnął na dobre i postanowiłem go wybebeszyć, poczynając od demontażu gwintu. Jak się okazało jeden z kabli nie był przymocowany do gwintu no ale jak gwint oderwałem to już nie przymocuję więc zostawiłem jak jest (oczywiście kompakt świecił po włączeniu do sieci kabelków), i sobie leżał aż posypała się oprawka w piwnicy a że nie było nowej na miejscu to postanowiłem dać kostkę i zamocować tego kompakta. Kompakt świeci jakoś ok roku i widać nic mu nie dolega, jedynie brzęczy chyba dławik jakby tętnienia się przedostawały.
Kolekcjoner źródeł światła i sprzętu do ich uruchamiania.