Michal napisał(a): Oj,Cieszynie,Cieszynie Podpadłeś mi i to bardzo.Kwadratówka nie jest wg Ciebie klasykiem Przecież to klasyk przez duże"K",pierwsza polska oprawa sodowa,której produkcja rozpoczęła się na początku 1978 roku,a,zakończyła w 1985.(na oprawy info jest błednie napisane,że w latach dziewięćdziesiątych).Co do reszty to mam podobne zdanie
Michal, wiesz, ja nie przeczę, że kwadratówka nie jst klasykiem, ja tylko podałem Ci moją subiektywną klasyfikację klasyków!
Dlaczego do klasyków nie zaliczyłem kwadratówki? Ano, bo:
- jest ogromnie popularna jeszcze i dziś
- wygląd ma niespecjalnie ciekawy
- jest wg mnie dość pospolitym wiszącym tworem oprawowym
- sam wygląd nie wskazuje na dawną przeszłość i daleki rodowód tej oprawy (no taki to już kształt)
- dla mnie klasyk musi być przeciwieństwem w/w cech, a do tego (koniunkcja) musi być unikatem, czymś trudno dostępnym
Faktem jest, że ten rok podany na stronce, trochę miał wpływ na to moje subiektywne zdanie
Pewnie każdy z nas ma inne wyobrażenia o klasykach?, ale to rzecz gustu i to moje zdanie zupełnie niczego nie zmienia w klasyfikacji opraw, jaką na stronie
http://www.oprawy.info dokonał Neon.
Więc Michał, jeśli uznasz, że to było moje subiektywne zdanie, do którego mam prawo, to może już mniej Ci podpadłem, co