FOX napisał(a):Oczywiście jak chcesz możesz zamieścić moje zdjęcia "Kosmosu" o ile są dość dobre

Zamieszczę. Zresztą daję też fotki nie najlepszej jakości bo nie mam innych.
FOX napisał(a):Tylko problem jest w tym że jak jakiś sklep zlikwidują (stary jeszcze z czasów PRL) to neon idzie na złom-nawet sprawny, po za tym wiele jest w kiepskim stanie- potłuczone rurki, przerdzewiała konstrukcja, więc właściciel woli się tego pozbyć, niż remontować, no i najwięcej się demontuje podczas remontu elewacji budynku na którym wisi

To jest dokładnie prawda, no cóż nie każdy dostrzega urok tych starych neonów.
cieszyn napisał(a):Posłałem Krzyśkowi parę fotek neonów na PW - zobaczymy, czy je powiesi?
Dzięki za fotki na pewno z nich skorzystam, nie wiem tylko czy od razu, może zrobię dział z podobnymi fotkami.
FOX napisał(a):Coś pięknego.... dawniej jak nie było bilbordów i kiepskiej jakości reklamy miasta wyglądały lepiej a neony je ozdabiały.
Wynika to z faktu iż reklam było nieco mniej, a neony były projektowane w dość przemyslany sposób, rysowane ręcznie, przez artystów plastyków, literników, teraz to najczęściej jakiś komputerowy font. Czasem wykonywano kompleksowe projekty dla całych ulic.