Pierwszy raz na oczy widzę te oprawy na kwiatach.

neon44 napisał(a):czy tam jest więcej kwiatów to trudno stwierdzić. Ja robiłem zdjęcia przy okazji. Ktos mieszkający bliżej Włocławka powinen tam pojechać i przejść przez miasto z aparatem.
przez qba » 5 kwietnia 2013, 16:47
A ja dalej szukam informacji i zdjęć, czy we Włocławku było jeszcze więcej kwiatów niż te 6 sztuk w rynku. Słupy przy placu Solidarności i części ul Toruńskiej są grube, wysokie i stoją dość daleko od siebie, ponadto Wyglądają tak, jakby zostały kiedyś skrócone i nałożono nową głowicę. Chyba, że był plan budowy tam trakcji trolejbusowej lub tramwajowej, który nie doszedł do skutku i zdązono postawić tylko słupy. Innego powodu zastosowania takich słupów nie widzę. Za obecnością tam kwiatów przemawia też fakt, że w ówczesnym czasie w kujawsko - pomorskim masowo stawiano tego typu kwiaty.
Edziu napisał(a):Oświetlenie blokowisk, jakie pokazywał whites 2 lata temu jak i typ budowanych bloków identyczny jak Toruńskie Rubinkowo, Ledy 1 raz jechałem w 98roku przez włocławek to już były na głównej ulicy, kwiaty na rynku standardowe jak na ten region,przez qba » 5 kwietnia 2013, 16:47
A ja dalej szukam informacji i zdjęć, czy we Włocławku było jeszcze więcej kwiatów niż te 6 sztuk w rynku. Słupy przy placu Solidarności i części ul Toruńskiej są grube, wysokie i stoją dość daleko od siebie, ponadto Wyglądają tak, jakby zostały kiedyś skrócone i nałożono nową głowicę. Chyba, że był plan budowy tam trakcji trolejbusowej lub tramwajowej, który nie doszedł do skutku i zdązono postawić tylko słupy. Innego powodu zastosowania takich słupów nie widzę. Za obecnością tam kwiatów przemawia też fakt, że w ówczesnym czasie w kujawsko - pomorskim masowo stawiano tego typu kwiaty.
Słupy wyglądają identycznie, jak te na Szosie Lubickiej w Toruniu z kwiatami kwadratówek, pewnie montaż tych słupów w Włocławku był też w podobnych latach, montaż tych strad, jest zagadkowy trochę, faktycznie, ale też podobne rozwiązanie na takich słupach jest w Grudziadzu choć tam podobno od oryginału tak było. Moze kiedyś jak sie ociepli pomyśle nad wyjazdem do Włocławka bo ogólnie nie mam tam nikogo ode mnie to raptem 60km, szczerze mówiac mnie też meczy ta myśl co na tych słupach mogło być szybciej, jeden pomysł mi chodzi po głowie żeby spotkać jakiegoś starszego człowieka który mieszka w okolicznych blokach i spytać się go, takie szczegóły raczej nawet laicy by skojarzyli,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości