Whites86 napisał(a):Luk napisał(a):Dzisiejsza sytuacja meteo w Gliwicach
Temp. min: -6 st.
Temp. max: +7 st.
Zachmurzenie: pogodnie
Ciśnienie spada
ElectroSerwis, wczoraj w okolicach Twojego miejsca zamieszkania było najwyżej 7 stopni![]()
http://www.wunderground.com/history/air ... story.html
Ja od dawna nie patrzę na domowe mierniki temperatur - niezależnie od tego czy to są zwykłe alkoholowe lub rtęciowe termometry, czy też elektroniczne stacje pogody. Na temperatury patrzę na WUNDERGROUND albo na OGIMET. Dziś u mnie było oficjalnie 7 stopni a moja stacja pogody pokazywała z nie wiem z czego 11 stopni
bo było 11, u mnie często podają totalnie inna temperaturę niż jest w rzeczywistosci
Luk napisał(a):No nie powiedziałbym![]()
Stacje czy termometry zwykłych użytkowników często podają zawyżone temperatury z uwagi na operowanie Słońca (bo wiele osób nie wie też że termometr należy montować w pełnym cieniu) a na portalach pogodowych są oficjalne dane z profesjonalnych ogródków meteorologicznych.
Luk napisał(a):No nie powiedziałbym![]()
Stacje czy termometry zwykłych użytkowników często podają zawyżone temperatury z uwagi na operowanie Słońca (bo wiele osób nie wie też że termometr należy montować w pełnym cieniu) a na portalach pogodowych są oficjalne dane z profesjonalnych ogródków meteorologicznych.
XXXJeDXXXX napisał(a):Ale przecież nasz super pro meteorolog wie lepiej
Whites86 napisał(a):chyba tylko idiota nie wie żeby temperaturę mierzyc w cieniumam termometr od północy gdzie słonca nigdy nie ma
XXXJeDXXXX napisał(a):Ale przecież nasz super pro meteorolog wie lepiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości