Luk napisał(a):No nie powiedziałbym![]()
Stacje czy termometry zwykłych użytkowników często podają zawyżone temperatury z uwagi na operowanie Słońca (bo wiele osób nie wie też że termometr należy montować w pełnym cieniu) a na portalach pogodowych są oficjalne dane z profesjonalnych ogródków meteorologicznych.
Zapewniam Cię, iż moja stacja nie jest oklepanym bublem tylko dosyć porządnym urządzeniem, tania ona nie była także nie nazwałbym jej stacją "zwykłego użytkownika". Jakby tego było mało, podobnie jak Ty interesuję się meteorologią i doskonale znam zasady prawidłowego działania stacji pogodowych, także morałów odnośnie nasłonecznienia prawić mi tutaj nie musisz. Nie wiem z jakiej Ty stacji korzystasz, ale czytając niektóre Twoje posty wnioskuję, że raczej posługujesz się nieprawdziwymi danymi z portalów pogodowych które "pogodowymi" są tylko i wyłącznie z samej nazwy. Skąd masz pewność, że dane które tutaj wklejasz są prawdziwe? Ja bym na Twoim miejscu owej pewności nie miał i niekiedy powstrzymał się od pisania postów zawierających skopiowane zestawienia danych meteo z jakichś portali, ponieważ w ten sposób niepotrzebnie wprowadzasz w błąd niektórych użytkowników forum oraz gości, którzy ten wątek przeglądają.