Na początek mapka poglądowa czarnymi kółkami zaznaczyłem miejsca gdzie były dawniej kwiaty 10 ramienne obecnie są 5XSGS206, oraz błękitną linią miejsce gdzie są kwiaty serii krótkiej, kwiatów ze stradami i kwadratówkami nie zaznaczałem, ale są na dalszej części ulicy konst.3maja oraz na szosie lubickiej od żółkiewskiego do rejonów skrzyżowania ligi polskiej i olszyńskiej. jeśli wątek będzie się podobał zrobię jeszcze więcej fot jeszcze z rubinkowa 1 to jest najstarsza cześć osiedla wybudowana w latach 70tych, a teraz spacer po części osiedla na skarpie i rubinkowa 2

idę z kierunku olsztyńskiej

widok na elektrociepownie

szosa lubicka wyjazd na autostradę za skrzyżowaniem z olsztyńska

widok w kierunku miasta

nowszy kwiatek z SGS206, kiedyś miał długie wysięgniki jak reszta

pobliska stacja beznynowa lukoil SGSy z płaskimi kloszami i MH

wchodzimy na osiedle,

teren szkoły

idziemy w kierunku ul konst3 maja, kwiatek serii krótkiej się ukazuje

jeszcze raz spojrzenie za siebie, budynek, biur spółdzielni, neon wygląda na oryginalny ale obecnie niestety nie działa,

ul konst 3maja, kwiaty doczekały się pomalowania, w zeszłym roku, i dzięki bogu opraw nie ruszyli, a nawet jak przyjrzałem się jedna miała uchyloną klapkę osprzętu to biały dławik widziałem

ulica miała być w pierwotnych planach dwupasmowa ,w dalszej cześci nie dawno dorobiono druga nitkę ,prędzej kwiaty świeciły tam w las

tablica ogłoszeń

idziemy dalej w głąb, te strady były tu chyba od poczatku, ta cześć była budowana po 86roku

przed blokami dawniej były OZPRy, na metalowych słupach, i to całkiem nie dawno było ich sporo

jedno z boisk między blokami tu już inaczej rozwiazano sposób oświetlenia\

a tu prawie oryginał

a tu pełny oryginał