Cześć, po ponad 5 tygodniach wracam z fotorelacjami :
Od pewnego czasu pisałem tu i ówdzie, że od wiosny zabieram się za focenie Wiosek z Powiatu Puławskiego :
Dziś pogoda sprzyjała fotkom, więc wybrałem się do sąsiedniej od Nałęczowa małej wioski tzw. Strzelce Kolonia

, oświetlenie powstało tu pod koniec lat 90, lub już w latach dwudziestego pierwszego wieku, zatem są tu OZS-y co ciekawe z lepszym odbłyśnikiem, są też pojedyńcze malagi, mam nadzieje że jakością i nudnością was nie zniechęce , zatem zapraszam na fotorelacje z tej wioseczki : (życzę miłego oglądania, moich zdjęć) :

Wychodzimy bezpośrednio z Nałęczowa, i na samym początku wita nas prawie postawiony do pionu OZS-ik :

Lecz z innego ujęcia już się tak bardzo nie chciał focić...

:

Idziemy do następnej oprawy, a tam jakiś czas temu dołączyła mistrzyni sprzedaży Philips Malaga 1 :

Niestety, lecz malaga musi uznać wyższość ilości sztuk OZS-ów w gminie Nałęczów, choć jest jej coraz więcej :

Walczą o równomierność tej ulicy :

Odchodząc od dość nie codziennego duetu dochodzimy do długaśnego wysięgnika, a na nim piekarnikowego OZS-a :

Dłuuuuugi ten wysięgnik :

Przechodząc od długaśnych wysięgników, przechodzimy do tradycyjnych wysięgników i oczywiście na początek ukazuje nam się OZS-ek :

Inna perspektywa :

Odchodząc od OZS-a skrytego w cieniu drzew, dochodzimy do lśniącej malagi, zapewne nie dawno założonej :

Kolejny OZS, tym razem wersja przekręcona :

OD tego momentu, kilka OZS-ików straciło klosze

:

jest stosunkowo daleko od drogi :

Kolejny Meskowiec, oświetlony przez słońce :

Profilowe :

Z drugiej strony :

Dochodzimy do kolejnej oprawy :

jak szybko poznaliśmy, tak szybko pożegnaliśmy :

Zaraz idziemy do opraw patrząc przed siebie :

Ten słup w lato był cały zarośnięty :

Kolejny bezkloszowiec :

Popatrzmy co zostawiliśmy za sobą

:

Kolejna opalająca się oprawa :

I dotrwaliśmy do końca wita nas prawie pionowo postawiony OZS :

I tą fotką żegnamy już to wszystko, to tyle

Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;)
#lubie_sode