Wieś znajdująca się w powiecie Puławskim w Woj.Lubelskim ma tylko 166 osób jako mieszkańców, więc nie dziwie się ża przez wiele lat nadal ludzie się mylą że to nazwa zwyczajowa. Wieś granicząca z Wąwolnicą. Wjazd od strony Puław: Wita nas zasłonięty w krzakach pospolity OZS-iak: Wjeżdżając głębiej widzimy dosłownie las trumien 125w., nie jest jeszcze tak źle w nocy: Łaciata: wybaczcie ilość fot nie mogłem się powstrzymać : Coś dla Utilizera, Neona, Elektroservice, Witka, Famabuda, i Whitesa, oraz Matita, oraz innym którzy mi ostatnio dedykowali fotki, dziękuje. : kontynuacja lasu : Dalej OZS-y : Ostatnia Trumna : Usodowiony OURW, na końcu wsi:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;) #lubie_sode
Piotrowice Małe, jakby dzielnica: , jedna część oddalona 1 km od drugiej Wjeżdżamy od trasy 826: czyli wymęczone życiem Strady OUR-250 : Klasyka lubelskiej wsi....oprawy co 2 lub co 3 słup zamieszczone: jakość kloszy po około 20 latach pracy : w krzakach słup posiany : kolejna artystka z świetnym kloszem : 300m przerwy.....bo skończyła się linia nadpowietrzna, lecz potem znowu są oprawy : OURW 250-2 : Ta już klosza nie ma : Potem zaczyna się....Trumny 125w, przerdzewiały, na co drugim słupie: są 4 sztuki: To na dziś koniec, fotorelacji z rtęcią, nie długo kolejne, ja zmykam drogowskazem na Nałęczów:
Nawet z pozoru najdziwaczniejsza, najskromniejsza pasja jest czymś bardzo, ale to bardzo cennym... ;) #lubie_sode
Rewelacyjne zdjęcia. Część strad ma juz zbielałe lub potłuczone klosze. Należałoby je pozdejmować. Trumienki to chleb i sól polskiej wsi. Te najbardziej pordzewiały też możnaby wymienić.
famabud napisał(a):Nie ma bata, ktoś w te Strady czymś rzucał. No, JeD robisz coraz lepsze fotki.
Identyczne oświetlenie ma gmina Józefów nad Wisłą, dużo trumieniek i Strad OUR-125, chodź ostatnio po przejęciu zlikwidowanego PE Józefów przez PE Kraśnik zaczęli wymieniać na Ledy W samym Józefowie dawno temu przy modernizacji wszystkich ulic na słupy wirowane i AsXSn dali WSL-8